Tweede Charlie’s Angels reboot trailer

Ik was geen al te grote fan van de vorige McG Charlie’s Angels films, maar de casting van de nieuwe Charlie’s Angels (2019) reboot en de toon van de trailer lijkt erop te wijzen dat de makers meer de richting van Fast & Furious zijn uitgegaan in plaats van de kitsch en de kolder. Dus ook al in deze film niet bestemd voor mij, denk ik dat deze toch stukken beter zal zijn.

Korte inhoud: Sabina Wilson (Kristen Stewart) is een feestbeest, maar beschikt tegelijk over een aantal vaardigheden. Jane Kano (Ella Balinska) is een voormalig lid van een inlichtingendienst en Elena Houghlin (Naomi Scott) is een getrainde wetenschapper. Het trio wordt samengebracht binnen de geheime Townsend Agency waar ze bijgestaan worden door Bosley (Elizabeth Banks). De drie vrouwelijke privédetectives ondernemen een levensgevaarlijke missie waarin ze diverse landen aandoen en als een echt team leren samen te werken. Wanneer een jonge ingenieur een gevaarlijke technologie uitvindt, wordt hun hulp ingeroepen. Ze zetten hun leven op het spel om de wereld te redden.

De regie was in handen van Elizabeth Banks die eerder al Pitch Perfect 2 (2015) had geregisseerd en ook wel door de acteurs (vooral actrices) geprezen als een uitstekende acteurs-regisseur. Volgens Banks, die tevens het script schreef, is deze actiefilm geen reboot maar meer een soort sequel op al datgene wat vooraf ging, met name de films en de tv-series. Wanneer de nieuwe Charlie’s Angels-film begint, is het veertig jaar geleden dat Charlie voor het eerst met een drietal engelen het Townsend Agency oprichtte. Sindsdien heeft hij er een wereldwijd spionagenetwerk uitgewerkt. Overal ter wereld zijn er Townsend-agentschappen met overal Angel-teams. En dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er verschillende Bosley’s zijn (Djimon Hounsou, Patrick Stewart)

We zullen dus een hedendaagse versie krijgen van de Angels met vrouwen die nog meer zijn geëmancipeerd en waarbij het wapenarsenaal ook is geëvolueerd. Banks zal ook afstappen van de wat gedateerde training montages waarin elke Angels laat zien hoe ‘badass’ ze is. We hebben ook geen training-sequentie voor Ethan Hunt in de Mission: Impossible films of nog Jason Bourne. Ze zijn al ‘badass’ wanneer het verhaal begint. Het idee van de film zou ook zijn: “Iedereen kan een Angel worden”, ook al zou ik denken dat we geen Angels trio in de film zullen aantreffen met vrouwen met een maatje meer, laat staan vrouwen die geen Vogue modellen kunnen zijn. Maar dit geheel terzijde.


© 2019 Sony Pictures Releasing, All rights reserved.

Bank zou naar verluidt ook de seksualiteit hebben teruggeschroefd in vergelijking met de filmversies die nogal vaak de kinky kaart wou trekken als voornaamste wapen van de Angels. Deze film zou in dat opzicht meer de kaart van de ‘girl power’ trekken en dus iets meer feministisch dan de vorige films. Het patriarchaat wordt hier volledig ontmanteld. En het motto lijkt wel: “Fight smarter, not harder.”

Maar alle ogen zullen uiteraard gericht zijn op de Twilight ster Kristen Stewart die in de trailer toch wel de meest grappige zinnen heeft. En ze lijkt zich ook perfect in haar rol te hebben gesmeten. Charlie’s Angels komt bij ons uit op 30 oktober 2019.

*** Charlie’s Angels trailer ***

3 Comments

 1. Blue Flies

  Alles wat je moet weten over deze film: Het gaat floppen.

  Reply
 2. Arjen

  Goede cast maar waarom die politieke agenda weer?

  Reply
 3. Vince

  Een nieuwe Ghostbusters / Oceans 8 dus … no thanks.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *