Black Panther: Wakanda Forever is verre van dood

De toekomst van Black Panther (2018) was geheel onzeker na het plotse overlijden van Chadwick Boseman. Niemand kon zomaar deze acteur vervangen en dus leek het er op dat deze franchise misschien een reboot zou krijgen maar Ryan Coogler is niet bij de pakken blijven zitten en de trailer van Black Panther: Wakanda Forever (2022) ziet er knap uit.

Korte inhoud: Koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje vechten om het koninkrijk Wakanda te beschermen tegen nieuwe wereldmachten na de dood van koning T’Challa. Terwijl de Wakandans ernaar streven hun volgende hoofdstuk te omarmen, moeten de helden samenwerken met de hulp van War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en een nieuwe weg banen voor hun land.

Deze trailer werd ook onthuld op de San Diego Comicon en we krijgen een beetje vanalles te zien, van een geboorte tot een begrafenis, momenten van tederheid en gevechten. Alles geheel in de stijl van een Marvelfilm. In Afrika en dus vermoedelijk ook in Wakanda is de rouwkleur niet zwart maar wit, ook al was het een beetje verwarrend omdat ik even dacht dat er ook een huwelijk in de familie was. Voor de rest had ik een beetje een Avatar gevoel bij het zien van de beelden met die onderwater sequenties en blauwe wezens. James Cameron zal niet opgezet zijn dat deze film uitgebracht wordt op 11 november 2022 en Avatar: The Way of the Water (2022) een maand later op 16 december 2022.

De film zal ook het personage Ironheart introduceren en dus ervoor zorgen dat er geen origin story meer nodig zal zijn voor Riri Williams (Dominique Thorne) eens ze beginnen met de “Ironheart” serie. In grote lijnen is zij een beetje de vrouwelijke versie van Tony Stark en heeft zij ook een eigen versie van een Iron Man suit ontworpen. Laten we trouwens ook niet vergeten dat Black Panther ooit geïntroduceerd werd in Captain America: Civil War (2016). Het zal interessant zijn om te zien hoe de dynamiek zal verlopen tussen haar en Shuri, die de nieuwe Black Panther zal worden.

*** Black Panther: Wakanda Forever trailer ***

2 Comments

  1. Dane

    De muziek is de trailer is wel zalig. Ziet er goed uit.

    Reply
  2. Johan Dulst

    Dit is een top trailer, Deze moet ik zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *