Black Panther acteur Chadwick Boseman (43) sterft aan kanker

Dit is krankzinnig maar Black Panther (2018) acteur Chadwick Boseman, die onlangs nog te zien was in Spike Lee’s Da 5 Bloods (2020) is blijkbaar gisteren overleden aan kanker.

Boseman stierf in zijn huis in de omgeving van Los Angeles met zijn vrouw en familie aan zijn zijde, vertelde zijn publicist Nicki Fioravante aan The Associated Press. Boseman kreeg vier jaar geleden de diagnose darmkanker, zei zijn familie in een verklaring. “Het was een echte vechter, Chadwick zette door en bracht heel wat films”, zei zijn familie. “Van Marshall (2017) tot Da 5 Bloods, August Wilson’s Ma Rainey’s Black Bottom (2020) en nog een aantal – ze werden allemaal gefilmd tijdens en tussen talloze operaties en chemotherapie. Het was de eer van zijn carrière om koning T’Challa tot leven te brengen in Black Panther.”Chadwick Boseman in Black Panther © The Walt Disney Company / Marvel Studio

Boseman had niet publiekelijk over zijn diagnose gesproken. Hij laat hierbij zijn vrouw achter zonder kinderen. Boseman, geboren in South Carolina, studeerde af aan Howard University en speelde kleine televisierollen voordat hij in 2013 voor het eerst een ster werd. Zijn opvallende vertolking van de stoïcijnse honkbalster Jackie Robinson in 42 (2013) tegenover Harrison Ford in 2013 trok de aandacht in Hollywood en maakte hem een ster. Een jaar later verbaasde hij het publiek als James Brown in de biopic Get On Up.

Boseman stierf op een dag dat Major League Baseball Jackie Robinson-dag vierde. “Zijn transcendente prestatie in ’42’ zal de tand des tijds doorstaan ​​en dienen als een krachtig voertuig om Jackies verhaal aan het publiek te vertellen voor de komende generaties”, schreef de league in een tweet.

Uitingen van shock en wanhoop kwamen laat op vrijdag binnen van collega-acteurs, atleten, muzikanten, Hollywood-titanen, fans en politici. Viola Davis, die samen met Boseman optrad in “Get On Up” en een aanstaande aanpassing van August Wilson, twitterde: “Chadwick… .. geen woorden om mijn verwoesting uit te drukken dat ik je kwijt ben. Uw talent, uw geest, uw hart, uw authenticiteit. “

“Dit is een verpletterende slag”, zei acteur en regisseur Jordan Peele op Twitter.

Disney-uitvoerend voorzitter Bob Iger noemde Boseman “een buitengewoon talent en een van de zachtaardigste en liefste zielen die ik ooit heb ontmoet. Hij bracht enorme kracht, waardigheid en diepte in zijn baanbrekende rol van Black Panther. ”

“Captain America” ​​-acteur Chris Evans noemde Boseman “een echt origineel. Hij was een zeer betrokken en constant nieuwsgierige kunstenaar. Hij had nog zoveel geweldig werk te maken. ”

De democratische presidentskandidaat Joe Biden tweette dat Boseman “generaties inspireerde en hen liet zien dat ze alles kunnen zijn wat ze willen – zelfs superhelden.”

Zijn T’Challa-personage werd voor het eerst geïntroduceerd in de blockbuster Marvel-films in Captain America: Civil War (2016), en zijn “Wakanda Forever” -groet weergalmde over de hele wereld na de release van Black Panther twee jaar geleden.

“Ik denk niet dat de wereld voor dit moment klaar was voor een‘ Black Panther ’-film. Sociaal en politiek was het er nog niet klaar voor”, zei Bosman nog.

4 Comments

 1. Stef

  Wat een verlies … RIP T’Challa

  Reply
 2. Centurion92

  Je kan je nu wel afvragen wie de nieuwe Black Panther zal worden, want zowat elke zwarte acteur die enige bekendheid geniet heeft al een rol in de MCU …

  Reply
 3. Phoebe

  Wat erg …

  Reply
 4. RocknRolla

  RIP. Hij was geknipt voor de Black Panther rol.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *