7 reden waarom je Friends op Netflix moet kijken

Zodra je naar de immens populaire comedyserie “Friends” kijkt, word je gelijk aan het lachen gemaakt. Zelfs als je een slechte dag hebt tovert de hit serie Friends een glimlach op je gezicht. Friends staat bekend als één van de beste tv-series ooit gemaakt. Simpelweg omdat het hilarisch, hartverwarmend en herkenbaar is. Zelfs zesentwintig jaar later na de eerste release in 1994. De namen van de vrienden die ondertussen iedereen kent zijn Rachel Green (Jennifer Aniston), Monica Geller (Courteney Cox), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Chandler Bing (Matthew Perry) en Ross Geller (David Schwimmer). De serie was een creatie van David Crane en Marta Kauffman.


© Warner Bros. Television / Netflix

Friends volgt de levens van zes complexe hoofdpersonages en hun oprechte relaties met elkaar en met anderen. Ze worstelen met hun carrière, financiën, relaties, vriendschappen en steeds veranderende levens. Daarom is de show zo herkenbaar voor iedereen die ernaar kijkt. Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat je de serie moet bekijken? We geven je zeven redenen waarom je zo snel mogelijk moet beginnen met Friends op Netflix kijken.

7 redenen om Friends te bekijken op Netflix
 

1. Friends is hilarisch

De comedyserie Friends is gewoon grappig en leuk. Van Chandler’s slimme grappen tot Joey’s leven in het algemeen en zijn humoristische uitspraken. Je zult letterlijk hardop lachen tijdens elke aflevering, zelfs als je de aflevering al meerdere keren hebt gezien. De serie Friends maakt je altijd aan het lachen, zelfs als je een slechte dag hebt.

2. Bingewatch op Netflix

Je kan vele series en films zonder problemen streamen via Netflix Nederland. Lekker je favoriete serie kijken vanaf de bank. De meest iconische sitcom Friends staat natuurlijk in de top-10 als beste bingewatch serie. Mogelijk is Friends alleen nog beschikbaar via Netflix USA. Op zich geen probleem, want dit los je op door een Netflix VPN verbinding te nemen.

Het is een veilige, onbeperkte oplossing waarbij je toegang hebt tot het grootste aanbod van de Amerikaanse Netflix tv-series en films. Je hoeft daardoor nooit meer je lievelingsserie Friends te missen.

3. Herkenbare karakters

Joey, Ross, Chandler, Rachel, Monica en Phoebe zijn allemaal vrienden van elkaar. Ze zijn heel verschillend en hebben ieder hun eigen problemen waar ze mee om moeten gaan. Kijkers leven zich in tot de eenzaamheid en onhandigheid van Chandler, de worsteling van Rachel en Monica om hun droombaan te krijgen en daarnaast hun verlangens om te trouwen.

De strijd van Ross met zijn echtscheiding en het opvoeden van een kind als gescheiden ouder. Het gebrek aan familie en het moeilijke verleden van Phoebe. En als laatste Joey’s gevecht om door te breken als acteur in Amerika. Deze personages worstelen met het dagelijks leven. En dat is heel herkenbaar voor ieder van ons. Dit maakt deze serie onder andere zo populair.

4. De mode en de jaren 90 cultuur is leuk om te zien

Als je Friends kijkt ga je terug in de tijd. Het is geweldig om te zien hoe eenvoudig de dingen waren in de vroege jaren 90. Toen technologie nog lang niet zo wijdverbreid was in ons leven als nu, zoals een mobiele telefoon. Toch zijn de problemen die de personages ervaren tijdloos en zeer herkenbaar. Daarbij is de mode ook erg leuk om naar te kijken. Van de overalls, minirokjes tot lichte wassing jeans. De kleding die alle personages dragen, is iets dat je niet mag missen.

5. Het is nooit saai, herhalend of onrealistisch

Vaak hebben lange tv-series wel eens een seizoen dat minder goed is. Bij Friends is dit niet het geval. Alle 10 seizoenen, met in totaal 236 afleveringen, zijn stuk voor stuk uniek, grappig en van hoge kwaliteit. Een Friends aflevering duurt zonder reclame ongeveer 22 minuten en het kijken zal je dan ook nooit vervelen. Simpelweg omdat de verhaallijn nooit te bizar of onrealistisch is.

6. Herkenbare openingsnummer

Zodra je het openingsnummer “I will be there for you” hoort, herken je dit gelijk. Je favoriete serie Friends start! Het is trouwens onmogelijk om niet mee te zingen bij dit nummer. En dan te bedenken dat de acteurs geen fan waren van dit wereldbekende openingsnummer.

7. Vrienden zijn belangrijk

Deze serie herinnert jou eraan hoe belangrijk het is om vrienden te hebben in je eigen leven. Zelfs als romantische relaties mislukken en je niet goed met je familie opschiet, herinnert Friends je eraan dat je altijd op je vrienden kan rekenen. En andersom geldt ook dat je er altijd voor jouw vrienden moet zijn. Vriendschap is voor eeuwig.

Er waren plannen op de Friends acteurs opnieuw samen te brengen voor een special voor de lancering van HBO Max, maar tot op heden zijn ze er nog niet in geslaagd en jawel, ook hier strooide Covid-19 roet in het eten.

1 Comment

  1. Vanessa Libaert

    Ik heb deze sitcom al meer gezien dan om het even welke andere serie of sitcom 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *