Netflix brengt Zuid-Afrikaanse actie met Santana

Pakweg 20-30 jaar geleden was Kaapstad, Zuid-Afrika een beetje een oase voor heel wat Belgische en Nederlandse productiehuizen voor het draaien van hun reclamespotjes. Het weer was al veel beter dan bij ons, de lokale filmcrews waren spotgoedkoop, er waren ter plaatse ook heel wat Nederlandstalige productiehuizen actief en de locaties waren verbluffend divers en prachtig, van New Orleans straten tot uitgestrekte stranden. Maar na verloop van tijd gingen de prijzen uiteraard stijgen en werd er uitgekeken naar andere locaties.

Maar regisseurs zoals Neill Blomkamp hebben Zuid-Afrika opnieuw op de kaart gezet voor filmploegen. En regelmatig krijgen we behoorlijke knappe Zuid-Afrikaanse langspeelfilms en tv-series. En dat is Netflix ook opgevallen want ze brengen deze week Santana (2020) uit, opgenomen in Kaapstad.

Korte inhoud: Twee broers werken bij de politie. De ene is drugsagent, de andere een generaal. Ze ontdekken eindelijk de identiteit van de drugsbaas die hun ouders tientallen jaren geleden heeft omgebracht. Maar ze hebben zelf meningsverschillen omtrent gerechtigheid en wraak en daardoor zijn ze in staat om elkaar te vermoorden voordat ze de gangsters kunnen vatten.

In de film zien we een mix van Zuid-Afrikaanse en Angolese acteurs, waaronder bekende acteurs als David O ‘Hara (Harry Potter, The Departed, Wanted) , Hakeem Kae-Kazim (Pirates of the Caribbean, Black Sails, Hotel Rwanda), Rapulana Seiphemo (Generations, White Wedding), Neide Vieira en Nompilo Gwala, evenals de Angolese acteurs Paulo Americano en Raul Rosario. Het budget van deze productie lag op 2,6 miljoen dollar, en dus denk ik dat Netflix deze film voor habbekrats heeft kunnen kopen.

De regie van de film was in handen van Maradona Dias Dos Santos en Chris Roland, die tevens het script voor de film hebben geschreven. Verwacht er echter niet al teveel van want deze twee heren hebben tot nu toe nog niet veel indruk gemaakt als scenaristen en/of regisseurs. De film zou vandaag 28 augustus 2020 op Netflix moeten uitkomen.

*** Santana trailer ***


1 Comment

  1. Kons

    De film trok toch op nie veel … ben halverwege gestopt.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *