Avatar: The Way of the Water heeft eindelijk een trailer

Meer dan tien jaar na de eerste film is de Avatar (2009)-sage terug op het grote scherm. De eerste trailer van Avatar: The Way of the Water (2022) is deze week onthult en het ziet er veelbelovend uit. Uiteraard is er wat voorkennis vereist en kan je maar best de eerste film opnieuw bekijken.

Korte inhoud: 14 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel is er een hoop veranderd voor Jake (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldana), die ondertussen hun plekje hebben gevonden in het regenwoud van Pandora dat ze thuis kunnen noemen. De twee hebben samen drie Na’vi kinderen en een geadopteerd vierde mensenkind genaamd Spider (Jack Champion). Jake en Neytiri doen er alles aan om dit gezin bij elkaar te houden, maar wanneer ze opnieuw bedreigd worden door RDA-mijnwerkers zijn ze gedwongen hun thuis te verlaten. Zo komen ze terecht in een geheel andere omgeving bij een rif, waar de Metkayina clan woont. Deze omgeving komt echter niet zonder gevaar, zeker niet wanneer blijkt dat het gezin van Jake en Neytiri zich bevindt in een cultuur die ze niet kennen.

Het hoofdthema van de film is “familie”, iets wat de filmproducent Jon Landau afgelopen december al had beloofd in een interview. Avatar 2 en Avatar 3 gaan in op ‘de pijn die ouders ondervinden om hun gezin te beschermen en te onderhouden‘. De film zal in het bijzonder het onderwaterleven van de Na’vi eren, als eerbetoon aan de passie van James Cameron, de regisseur die een grote liefde heeft voor alles wat zich onder de zeespiegel afspeelt. Motion Capture onderwater was tot voor kort onmogelijk maar Cameron heeft alles in het werk gezet om de techniek heruit te vinden en blijkbaar is hij er ook in geslaagd.

We zullen ook een terugkeer zien van Stephen Lang, ook al werd hij getroffen door een speer in het hart, maar kijk, dit is een science-fiction en gezien de geest getransporteerd kan worden in een ander lichaam zullen ze wel iets gevonden hebben. Ook Sigourney Weaver is terug in een nog onbekende rol. En de grote nieuwkomer in de saga is Kate Winslet, die naar verluidt het duik-record van Tom Cruise heeft verbroken nadat ze 7 minuten haar adem heeft kunnen inhouden onder water. Er zou ook een rol weggelegd zijn voor Vin Diesel. Op 14 december 2022 zou de film bij ons tezien moeten zijn, zonder twijfel ook op IMAX.

*** Avatar: The Way of the Water trailer ***

5 Comments

 1. Peter

  Het is verbazingwekkend dat het zo lang heeft geduurd om deze film te maken. Hoeveel keer is dit project uitgesteld? Deze trailer surft wel wat op een nostalgische golf van de eerste film.

  Reply
 2. Rhiciacle

  De muziek in de trailer is wel goed, deed me wat denken aan Enya en Lord of the Rings.

  Reply
 3. Miguel

  Cameron heeft echt een fetish met water 😀

  Reply
 4. Quantum

  Die film zal 4 uur duren, vrees ik …

  Reply
 5. AlphaSmurf

  Als er één ding is dat ik uit de eerste film heb gehaald, zijn de effecten, het decors en de cinematografie, allemaal van topklasse.

  Lijkt hier nog steeds stand te houden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *