Doctor Strange In The Multiverse Of Madness verovert box-office

Na de Covid en de opmars van de streamingdiensten leek het einde van de blockbusterfilms, maar niets is minder waar wanneer we de openingscijfers van Sam Raimi’s Doctor Strange In The Multiverse Of Madness (2022) bekijken. The Batman (2022) haalde 134 miljoen dollar op in zijn openingsweekend, wel dat is zonet verbroken. Strange haalde 185 miljoen dollar op.

Korte inhoud: Na een reeks van bizarre avonturen meegemaakt te hebben gaat Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) verder met zijn zoektocht naar de “Time Stone”. Deze wordt echter weer onderbroken wanneer het multiversum wordt geopend, waarin verschillende parallelle universums huishouden. Het multiversum blijkt al snel levensgevaarlijk wanneer kwaadaardige versies van de helden samen met monsters tevoorschijn komen en voor onrust zorgen. Dr. Stephen Strange besluit daarom de hulp in te roepen van Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) om de dreiging te stoppen.

De film heeft tot nu toe 450 miljoen dollar opgebracht wereldwijd en dat zonder de Chinese markt. Waarom? Wel China heeft vermoedelijk problemen met de Tibetaanse vibe van Doctor Strange of omdat er in de film een shot zou zijn van een krantenkiosk met anti gouvernementele kranten. Het is achterlijk maar wat ga je eraan doen? Nu denk ik niet dat Marvel hun recettes zal nodig hebben voor een break-even, het komt allemaal wel goed. De film is op weg naar succes en zou het gemakkelijk moeten eindigen als één van de meest winstgevende films van het jaar.

Dit maakt Multiverse of Madness het op één na grootste box-office succes in het pandemische tijdperk, alleen achter Spider-Man: No Way Home (2021). Het werd ook het vierde meest winstgevende wereldwijde openingsweekend van de MCU tot nu toe, alleen achter Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame en No Way Home. Alsof dat nog niet genoeg was, zorgde het vervolg ook voor het zesde grootste wereldwijde filmopeningsweekend in de geschiedenis.

Deze film is wat je krijgt als je een klassieke horrorfilm combineert met de wereld van de Universal Monsters, een griezelige losgeslagen Stephen King verhaal en de magie van Sam Raimi. En dit alles terwijl het nog steeds een loepzuivere Marvel-films is. De film draait sinds 4 mei bij ons in de bioscoop.

*** Doctor Strange In The Multiverse Of Madness trailer ***

1 Comment

  1. Bob

    Zalige film, mocht van mij langer duren dat 2u. Hopelijk komt er nog een derde film door Sam Raimi!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.