Predator prequel Prey op Hulu

Het is een gewaagde keuze om een franchise film niet een titel te geven met de franchise naam, maar Hulu en 20th Century Fox (eigendom van Disney) zijn ervan overtuigd dat Prey (2022) op haar eigen benen kan staan, en gerust mag afwijken van de voor de hand liggende titel Predator: The Beginning. De film voelt in ieder geval ook aan als een standalone film, gemaakt met vermoedelijk bescheiden middelen, maar daarom niet minder intens.

Korte inhoud: 300 jaar terug leeft Naru (Amber Midthunder), een vrouwelijke krijger en tevens stamleider van haar volk in de jungle. Naru wil graag haar vechtkunsten aan haar volk bewijzen. Die kans krijgt ze wanneer er een vreemde dreiging van buitenaf komt opdagen. Deze “Predator” en Naru gaan de strijd met elkaar aan en moeten elkaar herhaaldelijk te slim af zijn.

De regie van de film is in handen van Dan Trachtenberg, de man achter 10 Cloverfield Lane (2016). Het script werd geschreven door Patrick Aison. In de cast treffen we vooral nobele onbekenden aan voornamelijk met Indiaanse origines.

In wezen is het een terugkeer naar Predator (1987) maar dan in een veel vroegere periode. Dit zou dan ook de vijfde inzending zijn in de franchise (de Alien vs. Predator-films niet meegerekend) en zal naar verluidt geen verband houden met The Predator (2018), de vorige film die mede werd geschreven en geregisseerd door de originele Predator cast lid Shane Black.

Deze film heeft 6 jaar nodig gehad om gereleased te worden en dat is deels te maken met een rechtszaak die werd aangespannen door de bedenkers van Predator, de tweeling Jim Thomas en John Thomas. Zij werden niet gecontacteerd door 20th Century Fox. Disney zou de zaak hebben geregeld en gaf zo groen licht aan de productie alsook aan de opkomende Marvel reeks gebaseerd op de comics. De wet voorziet dat auteurs hun werk opnieuw kunnen claimen voor copyright na een periode van 35 jaar, en 2022 is precies 35 jaar geleden sinds de eerste film. Hoeveel Disney heeft betaald is niet bekend maar ik vermoed toch een paar miljoenen.

*** Prey trailer ***

2 Comments

  1. Johan Dulst

    Precies 35 jaar geleden dat de eerste predator uitkwam en die was supergoe, hopelijk wordt deze even schitterend, zulk een films zijn helemaal mijn tand.

    Reply
  2. Kons

    Trailer ziet er véél beter uit dan die andere Predator films. Ik ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *