Sylvester Stallone’s terugkeer naar het superheldengenre met Samaritan

Samaritan is een aankomende Amerikaanse superheldenfilm geregisseerd door Julius Avery (Overlord, Son of a Gun), geschreven door Bragi F. Schut, en met in de hoofdrol Sylvester Stallone. De film wordt beschreven als een donkere, nieuwe kijk op superheldenfilms, maar laat u niet misleiden, dit is een PG-13 film, en ligt waarschijnlijk meer in de lijn met een films als Unbreakable (2000) wat ook een donkere superheldenfilm was met een PG-13 rating.

Korte inhoud: De dertienjarige Sam Cleary (Javon “Wanna” Walton) vermoedt dat zijn mysterieuze en teruggetrokken buurman Mr. Smith (Sylvester Stallone) eigenlijk een legende is die zich in het volle zicht verstopt. Twintig jaar geleden werd Samaritan, de superkrachtige burgerwacht van Granite City, dood gemeld na een gevecht in een magazijn met zijn rivaal Nemesis. De meesten geloven dat Samaritaan is omgekomen in het vuur, maar sommigen in de stad, zoals Sam, hebben hoop dat hij nog leeft. Nu de misdaad toeneemt en de stad op de rand van chaos staat, maakt Sam het tot zijn missie om zijn buurman uit zijn schuilplaats te halen en de stad van de ondergang te redden.

Stallone produceert de film via zijn Balboa Productions voor MGM (die is overgenoen door Amazon Prime Video) en is gebasseerd op een comic reeks voor Mythos Comics. Het productiebudget van de film is niet bekend maar gezien Stallone zowat de enige bekende naam is op de castinglijst vermoed ik dat we hier te maken hebben met een bescheiden productie, en al zeker voor een superheldenfilm. Samaritan had in 2020 moeten uitkomen maar werd om bekende redenen verschoven tot nu. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de film uit te brengen in de bioscoop maar nu blijkt dat Amazon enkel de film zal uitbrengen op hun streamingdienst. Wat meteen ook een domper is voor Stallone die vermoedelijk had gehoopt op een bioscoophit.

Een andere MGM film die “gedumpt” wordt op hun streamingdienst is de laatste film van Ron Howard, Thirteen Lives (2022), het waargebeurde verhaal van de wereldwijde reddingsactie van een Thais voetbalteam dat tijdens een onverwachte regenbui vast kwam te zitten in de Tham Luang grot. Een spannend verhaal over twaalf jongens en hun coach wiens leven aan een zijden draadje hing was zelfs al gezien als een mogelijke kanshebber om vele awards binnen te halen. Maar kansen lijken nu in rook te zijn opgegaan, want Prime lijkt ook niet echt promotie te maken voor deze films.

*** Samaritan trailer ***


2 Comments

  1. Bramstoker

    76 en nog steeds actief, dat belooft voor Tom Cruise.

    Reply
  2. Govert

    De nieuwe 007

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *