Nog meer Scandinavische gruwel met de Netflix thriller Red Dot

Het lijkt er wel op dat Netflix de rode loper uitrolt voor heel wat Scandinavische producties. Nadat we vorige week nog de aankondiging hadden gemaakt van Netflix-serie Equinox en vandaag geven we de trailer van de thriller Red Dot (2021), de nieuwe film van Alain Darborg.

Korte inhoud: David (Anastasios Soulis) en Nadja (Nanna Blondell) zijn een stel waarvan de relatie niet zo lekker meer loopt. Wanneer Nadja zwanger wordt, besluiten ze het toch nog een keer te proberen. Ze gaan op skitrektocht in de Zweedse wildernis. Als ze ’s nachts in hun tent liggen, verschijnt er ineens een rode stip die hen doet geloven dat er een onbekende schutter op ze richt. Plots moeten ze vluchten voor hun leven want op de meedogenloze sneeuwvlaktes zijn de twee niet veilig.

Er zijn al een pak ‘survival thrillers’ geweest, gaande van The Shallows (2016), tot The Impossible (2012), 127 Hours (2010), The Edge (1997), Everest, The Grey tot onlangs nog de Deense film Arctic (2018). Het is een genre die meestal wel veel goeie films oplevert.

Er worden weer heel wat nieuwe films en series op Netflix in februari 2021 verwacht, waaronder tevens het achtste en laatste seizoen van “Homeland” en de laatste film van J Blakeson, I Care a Lot (2020). De nieuwste Scandinavische thriller van de streamingdienst, verschijnen op 11 februari 2021. Hieronder heb je de trailer van de film.

*** Red Dot trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *