Netflix-serie Equinox voor de fans van Nordic noir

De laatste jaren heeft Scandinavië het roer overgenomen van Hollywood met hun misdaad films en series dat zelfs Amerikaanse films erdoor geïnspireerd werden, cf. The Girl with the Dragon Tattoo (2011). Netflix brengt nu een nieuwe misdaadreeks uit genaamd “Equinox” (2020) en de eerste reviews zijn zeer lovend.

Korte inhoud: Astrid is pas negen jaar oud als in 1999 een hele klas leerlingen op onverklaarbare wijze spoorloos verdwijnt – inclusief de geliefde zus van Astrid. Getraumatiseerd door het incident, wordt Astrid geplaagd door gruwelijke visioenen in de jaren na het onverklaarde incident. Tegen 2020 heeft ze echter een schijn van vrede gevonden door bij haar familie te wonen: de nachtmerries zijn gestopt en ze voelt zich eindelijk vrij van het verleden. Maar wanneer een van de drie overlevenden uit 1999 via haar radioshow contact met haar opneemt en kort daarna (in ernstig verdachte omstandigheden) overlijdt, besluit Astrid het mysterie te ontrafelen en erachter te komen wat er echt met haar zus en haar klasgenoten is gebeurd al die jaren geleden. En daarbij onthult ze een duistere en verontrustende waarheid die ze zich nooit had kunnen voorstellen en die haar zal meesleuren.

“Equinox” onderscheidt zich van andere Scandinavische noir-drama’s omdat het mysterie in het hart allemaal verweven is met het bovennatuurlijke. En dat is alles wat we hierover gaan zeggen, want we willen de serie in ieder geval niet spoilen.

De serie is geen volledig origineel verhaal, maar werd geïnspireerd door de beroemde Deense podcast Equinox 1985. De hoofdrollen zijn voor Danic Curcic, die onder meer te zien was in “The Bridge” (2011), Viola Martinsen, Lars Brygmann en Hanne Hedelund, die we dan weer kennen uit de Deense hitserie “Borgen” (2010). De serie is ontwikkeld door Tea Lindeburg. Zei zei over de serie dat een een uniek uniek verhaal is over het verschil tussen realiteit en verbeelding en de relatie tussen vrije wil en het lot van een normaal Deens gezin.

“Equinox” is vanaf vandaag te zien op Netflix.

*** “Equinox” season 1 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *