Wonder Woman 1984 flopt in China na zijn tweede week

Eergisteren hadden we het hier nog over de teleurstellende Wonder Woman 1984 (2020), nadat verschillende bioscopen in de States en Europa de film wilden boycotten omdat Warner de beslissing had genomen om deze prent gelijktijdig op HBO Max uit te brengen. In de review schreef Alexander dat de boycot verloren moeite zou zijn, omdat de film toch zou kelderen na de vernietigende mond-aan-mond-reclame. Wel wat blijkt nu: in de tweede week van zijn release in China – waar de bioscopen al een tijdje volledig normaal op gaan – is de film in mekaar getuimeld met 92%.

Had dit nu te maken met het feit dat de film op 25 december uitkwam op HBO Max of omdat de film eigenlijk geen kloten waard was. Volgens Warner Media heeft dit te maken met het eerste gezien zowat de helft van de abonnees de film hebben gestreamd. Wel ja, de cijfers zijn niet zoals deze van de bioscoop-box-office en zijn niet verifieerbaar. Ze hadden evengoed kunnen zeggen dat de abonnees de film zelfs herhaaldelijk hebben bekeken, niemand heeft inzage in deze cijfers (en misschien maar goed ook). Maar dat de helft van de abonnees de film heeft aangeklikt wil zelfs niks zeggen. Op Netflix zag je overal de banner van The Midnight Sky (2020) mt en van George Clooney. Ikzelf heb deze draak van een film ook aangeklikt om hem vervolgens na 20 minuten af te zetten.

Films die het wel goed deden aan de Aziatische box-office waren Shock Wave 2 (2020) en de nieuwe Pixar film Soul (2020). En naar verluidt zouden deze twee films ook nog een aantal weken bovenaan staan en Wonder Woman ver achter zich laten. Het is uiteraard nog wat vroeg om conclusies te gaan trekken, maar het duo-ticket van streaming + bioscoop lijkt niet te werken voor WW1984. Want als je al een b=positieve buzz wil creëren met jouw film kan je slechte bioscoop-recettes missen als kiespijn. De twee film hierboven haalden enkel en alleen in China samen een slordige 100 miljoen dollar op, daar waar de 200 miljoen dollar film Wonder Woman 2 het moest stellen met … 1,5 miljoen in zijn laatste week en eindigt op 23 miljoen dollar (daar waar de eerste film nog 90 miljoen dollar opbracht). Wereldwijd haalt de film 85 miljoen dollar op en het ziet er naar uit dat het verder de boeken kan sluiten. Wonder Woman 1984 is gratis bij je HBO Max-abonnement, maar blijft slechts één maand op de dienst. Daarna wordt het tegen een meerprijs beschikbaar gesteld op premium video on-demand (PVOD). Dus in wezen denk ik niet dat deze productie uit de kosten zal geraken. En dat is toch wel een bittere pil na de 822 miljoen dollar box-office recette van de eerste film.

Wonder Woman 1984 is meer dan alleen een teleurstelling; het is gewoon een narratieve puinhoop van begin tot einde, doordrenkt met slechte dialogen. Het had hoge ambities, maar slaagt er niet in om nog maar een beetje boeiend of inspirerend te zijn. En blijkbaar denken ze er ook zo over aan de andere kant van de aardbol.

2 Comments

  1. Fabian

    Warner heeft dit volledig aan zichzelf te danken want wie gaat nu speciaal naar de bioscoop als je weet dat je de film gratis thuis kan bekijken. Toch denk ik niet dat er veel mensen zullen zijn die zich speciaal op HBO zullen abonneren voor Wonder Woman.

    Reply
  2. Odyssey

    Halverwege de film heb je zo een halfbakken romance en toen heb ik toch even weggedommeld.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *