Laatste seizoen van Homeland belooft het einde van een oorlog

En we zijn aangekomen aan het laatste en 8ste seizoen van “Homeland” en in de eerste en veel te lange trailer maakt Carrie Mathison (Claire Danes) duidelijk dat ze Saul (Mandy Patinkin) niet zal verraden. Waarom haar vermoedelijke gijzelaar repliceert “Van wat ik heb gezien, kan je bijna alles doen”. De serie die ooit binnenskamers begon met een mogelijks vijandige soldaat die de president wou vermoorden naar een mondiale confrontatie tussen verschillende naties en terroristische groeperingen, en te midden van alles een vrouw met een stalen wil en een scherpe neus voor bedrog en spionage.

De president van Amerika Warner (Beau Bridges) belooft ‘het einde van een oorlog’ in Afghanistan, en dus is het afwachten of Carrie uiteindelijk een welverdiende rust zal kennen. Maar bij het zien van de trailer lijkt het erop dat het een hoop stress zal vergen om er toe te komen. Tegen beter weten vraagt Carrie’s mentor Saul haar om te helpen met beladen onderhandelingen in Afghanistan met de Taliban – ondanks het feit dat ze te maken heeft met allerlei PTSD’s na een ellendige tijd in een Russische goelag. Natuurlijk houdt het duo zich bezig met allerlei soorten intrige-spelletjes, verraad, getrokken wapens en ingewikkelde geopolitieke dansjes. En hopelijk, aan het einde van dit alles … kan Carrie een goede nachtrust krijgen voor een keertje zonder drank of medicatie. Het nieuwe seizoen bevat ook terugkerende sterren Maury Sterling, Nimrat Kaur, Numan Acar, Linus Roache en Costa Ronin.

De serie heeft een mooie run gehad maar de kijkcijfers zijn in dalende lijn en op een gegeven moment heb je de keuze als Netwerk, en dat is om de serie ‘jumping the shark’ gewijs uitmelken tot in het oneindige of er een waardig slot aan knopen waar de fans tevreden mee kunnen zijn. House of Cards verdiende ook zo’n einde en heeft deze nooit gekregen en Game of Thrones kon zo’n einde maken, maar het resultaat was toch behoorlijk teleurstellend. Breaking Bad had wat mij betreft nog de beste afsluiter van een geweldige reeks. Laten we hopen dat ik niet al teveel met een déjà-vu gevoel zal zitten, zoals ik toch wel wat had bij het zien van de trailer.

*** Homeland seizoen 8 trailer ***

2 Comments

  1. Emma

    Ik ben beginnen afhaken na seizoen 4 en dat is met veel series zo, ik denk dan aan True Blood of Desperate Housewives. Het beste van een serie zit in zijn eerste seizoenen. De serie die ik nu volg is The Handmaid’s Tale, ondertussen derde seizoen.

    Reply
  2. Jen

    Mijn favo serie 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *