Nieuwe survival-film Arctic met Mads Mikkelsen

Hier hebben we de officiële trailer voor Mads Mikkelsen overlevingsdrama-thriller Arctic (2018), die vorig jaar debuteerde op het Filmfestival van Cannes.

Korte inhoud: Een man (Mads Mikkelsen) strandt op de Noordpool en wacht totdat hij eindelijk gered wordt. Wanneer het ernaar uitziet dat hulp onderweg is gebeurt er een ernstig ongeluk en zijn kans op redding is verkeken. Nu moet hij een belangrijke beslissing maken: in het kamp blijven waar het relatief veilig is, of eropuit trekken en het onbekende tegemoet gaan, hopende redding te vinden. Een bijkomende factor is de aanwezigheid van een gekwetste jonge dame (Maria Thelma Smáradóttir) die dringend hulp nodig heeft.

De film is het langspeelfilm-debuut van de Braziliaanse filmmaker Joe Penna en geschreven door Ryan Morrison. Het productiebudget werd laag gehouden op 2 miljoen dollar en slechts 19 draaidagen. Je zou denken dat er geen decors te bouwen zijn en de casting slechts 2 mensen telde, maar filmen op dergelijke plekken kost hopen geld in transport kosten. En de tijd is voorbij dat filmmakers hun rotzooi zomaar kunnen achterlaten. Ijsland houdt zijn natuurgebieden en ijsvlaktes liever gaaf. Mikkelsen gaf eerder toe dat dit de zwaarste shoot was uit zijn carrière.

We hebben al heel wat overlevingsfilms gehad, gaande van Cast Away tot films als The Grey, The Martian, Into the Wild of 127 Hours. Deze brengt ons diep in de sneeuw- en ijsvlaktes. Het enige spijtige is dat de trailer wel héél veel laat zien. Nu had ik zo een beetje het gevoel dat ik de film voor mij geen geheimen meer had, ook mede door het feit dat ik al heel wat survival-films heb gezien. De enige vraag die ik mij misschien nog afvraag is of hij de vrouw uiteindelijk zal opeten om te overleven…de trailer leek daar toch wat op aan te sturen. Kinepolis Film Distribution brengt de film uit op 20 maart 2019.

*** Arctic trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *