Scream 5 productie is hervat na 3 positieve COVID-19 testen

Het laatste wat we hebben vernomen van de Scream 5 (2022) opnames is dat 3 crewleden positief werden getest op COVID-19 en zijn er dus een resem vertragingen geweest in het draaiplan. Hoofdrolspelers Neve Campbell, David Arquette en Courtney Cox zijn alsnog gespaard gebleven, alsook de Ready or Not – regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, die de franchise hebben overgenomen van de overleden cult & horror-regisseur Wes Craven. Maar na 4 dagen zou de productie opnieuw hervat zijn.

Er is op dit ogenblik nog geen korte inhoud beschikbaar los van het gegeven dat we een vrouw zouden volgen (vermoedelijk Neve Campbell) die terugkeert naar haar thuis waar zich alle gruwel heeft afgespeeld. Maar dat vertelt dus zo goed als niks. De oorspronkelijke scenarist van de franchise, Kevin Williamson, is in ieder geval terug en hij heeft zich laten vergezellen door twee andere top-scenaristen, James Vanderbilt en Guy Busick. Dus ik heb er wel alle vertrouwen is dat dit verhaal verhaaltechnisch in orde zal zijn.

Maar je hebt geen idee van de organisatorisch rompslomp dat zoiets teweegbrengt op een filmset wanneer een sleutel crew-lid getroffen wordt door Covid-19, laat staan een hoofdacteur, zoals dat eerder al het geval was met Robert Pattinson op The Batman. In zo’n geval ligt de productie direct verschillende weken stil tenzij de assistent regisseur een aantal dagen kan opvullen met scènes zonder de hoofdacteur. Maar de zaken liggen vaak niet zo simpel, gezien de hoofdacteur in nauw contact komt make-up, hairdresser, styliste, een tiental assistenten, … en in wezen moeten deze om de 3 dagen ook getest worden.

Anderzijds is de filmindustrie wel één van de meest flexibele ondernemingen die je kunt bedenken, want zij moeten anticiperen op heel wat condities waar ze vaak geen controle over hebben, zoals weersomstandigheden, ongevallen op de set of nog hinder door locaties waar geen conform elektriciteitsnet is of vliegtuigen die constant overvliegen. En met Covid-19 is dat niet anders, en éénmaal er een systeem is kan de trein ondanks een kleine ontsporing snel weer op de rails gezet worden. Uiteraard is het vrijwel onmogelijk voor de acteurs om zich aan de social distancing normen te houden, en zij bevinden zich wel in de grootste bubbel. Scream 5 zou op 14 januari moeten uitkomen.

2 Comments

  1. Xander

    Als iemand besmet is kan hij nog altijd wel een negatieve test afleggen.

    Reply
  2. Vince

    Bloedarmoede in Hollywood zeg ik u …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *