Thank you for the nightmares, Mr. Wes Craven (1939–2015)

Mijn eerste gedacht was dat het over een nep-overlijden ging, maar na verloop van tijd werd het droevige nieuws tastbaar, Wes Craven is op 30 augustus 2015 gestorven. De regisseur van A Nightmare on Elm Street (1984) en Scream (1996) stierf op 76-jarige leeftijd in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgen van een hersentumor.


gilles_vranckx_a_nightmare_on_elm_street_wes_craven.jpg

Craven begon zijn carrière in 1972 met de cultfilm Last House On The Left. Andere succesvolle films uit zijn begintijd waren onder meer The Hills Have Eyes, Deadly Blessing, Swamp Thing en The Hills Have Eyes sequel. Maar het was pas in 1984 dat de horror-meester internationaal zou doorbreken met zijn horrorklassieker A Nightmare on Elm Street. Craven zou daarna in het horrorgenre nog meer naam weten te maken met films zoals Deadly Friend, The Serpent And The Rainbow, Shocker en de gitzwarte komedie The People Under The Stairs. In 1996 maakte ook een jongere generatie kennis met het werk van Craven toen de film Scream verscheen, met zijn vele cynische vervolgfilms.


the_hills_have_eyes_1977_poster_wes_craven.jpgthe_last_house_on_the_left_1972_poster_wes_craven.jpga_nightmare_on_elm_street_1984_poster_wes_craven.jpgscream_1996_poster_wes_craven.jpg

Een kennis van mij, de comicstrip tekenaar Gilles Vranckx, heeft voor de gelegenheid een treffende treffende tekening gemaakt. Rest in Peace, Mr. Craven.

3 Comments

 1. Quantum

  RIP, Craven.

  Reply
 2. Damien

  Droevig nieuws. Ook al waren zijn laatste films (Red Eye, My Soul to Take, Cursed, Scream 4) een beetje teleurstellend, is hij toch een baanbrekend regisseur geweest.

  Reply
 3. Cedric

  Groot verlies. RIP.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *