Er zit een Scream 5 aan te komen

“Do you like scary movies?” Het is al een tijdje geleden maar indien dat het geval is dan is er goed nieuws want Ghostface zal binnenkort terug op het witte doek verschijnen. Scream 5 (2021) zal geregisseerd worden door Matthew Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, regisseurs van de niet onaardige Ready or Not (2019). Het is onduidelijk of dit een voortzetting is van de bestaande Scream-serie of een reboot, maar dit zal de eerste Scream-film zijn sinds Scream 4 (2011) en de dood van Wes Craven in 2015.

Er zou een gerucht zijn dat Neve Campbell (pic01, pic02) terug van de partij is, en dit de theorie van de sequel toch versterkt. Indien het een reboot is, zou je verwachten dat de makers met een totaal nieuwe cast zouden vertrekken, wat niet het geval is. Verder zou het verhaal draaien rond een vrouw die terugkeert naar haar geboortestad om te proberen te achterhalen wie een reeks van misdaden heeft begaan. Dit zou dan een andere vrouw zijn dan Sidney Prescott gezien zij wel goed weet wie de moorden heeft gepleegd.

Volgens The Hollywood Reporter is het op dit moment onduidelijk of het originele trio van leads – Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette – terug zullen komen, of dat deze film een geheel nieuwe cast van personages zou voorstellen – al dan niet met Neve Campbell in de schaduw. De eerste film, geschreven door Kevin Williamson was een instant hit. Het bracht grappige verwijzingen naar andere horrorfilms en zorgde voor een slasher-revive. Het is tevens één van de weinige franchisen waar alle sequel eigenlijk wel goed waren. Daarnaast waren er ook 3 seizoenen van Scream: The TV Series.

Zonder Wes Craven had het misschien beter geweest om gewoon te rebooten. Ready or Not was geen slechte film, en had ook wel een eigen stijl van humor en thriller momenten, iets wat perfect aansluit bij de franchise. Binnen een paar maanden zullen we wel iets meer vernemen over het project.

Update 02/08/2020: Blijkbaar zou nu ook volgens Deadline actrice Courteney Cox terugkeren voor Scream 5. De Friends actrice sluit zich aan bij eerder aangekondigd Scream-castlid David Arquette, die ook terugkomt als Dewey Riley. De camera’s zullen binnenkort beginnen draaien in regie van Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, naar een script van James Vanderbilt.

2 Comments

 1. Vince

  Wel grappig dat dit nieuws van 14 maart nu een headline is in veel kranten, maar gezien er niks nieuws te melden is komen ze af met “theorieën” van wat het zou kunnen zijn 😀
  Leve Corona 😀

  Reply
 2. Patrice

  Scream was wel goed, zelfs de sequels, één van de weinige franchisen die goed bleven.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *