In Sea Fever is er ook vrees voor een virus

We zitten te midden van een Corona-pandemie en deze horrorfilm komt eigenlijk als geroepen. Sea Fever (2019) speelt zich af op zee en het virus is een alien-wezen. Het is een alien wezens op zee is formule die in het verleden al knappe (The Abyss) en minder knappe films (Virus) heeft opgeleverd. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Korte inhoud: De Ierse bemanning van een vissersboot bevindt zich op de Atlantische Oceaan. Ze staan op het punt huiswaarts te keren als ze tot de ontdekking komen dat ze niet alleen zijn. Een groeiende parasiet heeft zich in hun watervoorziening gevestigd en bedreigt nu hun levens.

In de hoofdrollen zien we Connie Nielsen (Gladiator, Wonder Woman), Dougray Scott (MI2, Hitman) en Hermione Corfield (Rust Creek). De film is voornamelijk opgenomen in Ierse filmstudio’s maar er zou ook wat Belgisch geld in deze productie zitten via het Luikse productiehuis Frakas Productions.

De film werd geregisseerd door de Ierse cineaste Neasa Hardiman die met deze film haar tweede langspeelfilm maakt. Neasa heeft jarenlang actief geweest op diverse tv-series, maar veel meer weten we niet over haar. De film duurt 89 minuten wat meestal een slecht teken is, maar we zullen afwachten. De film zou in april moeten uitkomen in het verenigd Koninkrijk en nadien hopelijk bij ons. Op 7 april 2020 zou normaal het Brussels Internationaal Fantastisch Film Festival van start moeten gaan, en deze film zou daar in principe moeten uitkomen. Maar tot op heden is het nog niet zeker of het filmfestival zijn deuren mag openzetten.

*** Sea Fever trailer ***


1 Comment

  1. Bjorn

    Dit lijkt enorm op Virus, maar dan misschien iets beter. En ik geloof er niks van dat het BIFFF zou kunnen doorgaan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *