The Batman “on hold” nadat Robert Pattinson positief test op COVID-19

The Batman heeft zijn productie in Londen onderbroken nadat ster Robert Pattinson positief testte voor COVID-19, vertellen bronnen aan Vanity Fair. Warner Bros. wil niet specifiek ingaan op wie mogelijks nog meer positief testte op de set.

Het filmen op The Batman was onlangs hervat nadat het in maart werd gesloten te midden van de coronavirus-pandemie, waardoor producties wereldwijd werden gesloten. De eerste trailer werd vorige maand uitgebracht en de reacties waren algemeen vrij positief.

Kijk, dat is nu eenmaal wat er gebeurt wanneer je geen masker aandoet en dat geldt dus ook voor Batman die in de trailer vaak zonder masker rondliep. Ik kan in ieder geval niet stoppen met glimlachen over dit nieuws: De acteur die de Batman speelt, werd beroemd door het spelen van een vampier, en krijgt nu een ziekte die voortkwam uit iemand die vermoedelijk een vleermuis at. Kwatongen zouden beweren dat het marketingteam achter deze COVID-19 melding zit, maar de film ligt nog iets te ver weg voor dergelijke promostunts.

Ik herinner me Pattinson zeggen over de nieuwe film dat zijn Batman “zo rauw” en “ongesanitiseerd” zou zijn. Volgens de acteur was dat iets wat we nodig hadden na de vorige Batman’s. Het virus vond dit in ieder geval een uitstekend idee. Laten we hopen dat Lucius snel een vacin vindt om Batman te redden (sorry maar de grappen schrijven zichzelf…).

Maar zo zie je dat we tot en met maart wel dergelijke berichten zullen lezen en zeker op filmsets, wat hoe ga je zo’n besmettelijk virus in toom houden wanneer er meer dan 100 man echt ‘rondlopen’ op een vrij compacte set. Met de beste wil van de wereld maar een filmproductie is een ‘hands-on’ bezigheid en de activiteit is groot. Buiten misschien een shooting in het buitenlicht tijdens een zonnige periode kan de kans op besmetting verkleinen maar in filmstudio’s in Londen is zoiets toch moeilijk in toom te houden. Misschien heeft de Groot-Brittannië misschien iets te snel de toestemming gegeven om de shooting opnieuw op te starten bij het begin van een tweede golf.

6 Comments

 1. Maarten

  Dit ruikt anders wel naar promo 😀

  Reply
 2. Fran

  Ik ga ervan uit dat de gehele crew wel heel zorgvuldig tewerk is gegaan maar filmsterren zijn nu eenmaal heel vatbaar voor die dingen.

  Reply
 3. Jon

  Dus Batman is Patient Zero 🙂

  Nu kunnen ze misschien maar beter opnieuw Ben Affleck casten als de enige echte Batman acteur!

  Reply
  1. Daan

   Je hebt Christian Bale verkeerd geschreven

   Reply
   1. Sinister

    Je hebt Michael Keaton verkeerd geschreven

    Reply
 4. Karine

  LAP … ik ben die corona bullshit echt wel spuugzat!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *