Disney duwt Black Widow naar 2021, zoals De Filmblog had voorspeld

Na de tegenvallende cijfers van Tenet (2020) was het voor ons al duidelijk dat het COVID-klimaat geen goede voedingsbodem is voor bioscoop-releases. We waren er dan ook snel van overtuigd dat studio’s hun paradepaardjes voor een derde, vierde of vijfde keer gingen verplaatsen ondanks de kosten die hiermee gepaard gaan. Zelfs de potentiële blockbusterfilm Mulan (2020) bewees dat een streaming-debuut ook niet meteen een financieel succesverhaal is, zeker niet voor producties die +200 miljoen dollar hebben gekost.

In onze post over China’s half mirakel The Eight Hundred (2020), die zo maar eventjes een klein half miljard kon binnenhalen wereldwijd, wisten we meteen dat geen enkele Europese/Amerikaanse filmproductie dit nog in 2020 zou kunnen kloppen. Kwatongen zullen beweren dat het plan van China om de wereld te veroveren met Corona er wel voor gezorgd heeft dat zij nu wel de meest succesvolle film van 2020 zullen hebben. Het was voor ons duidelijk dat Black Widow (2021) zou kiezen voor iets meer zekerheid in 2021 en de James Bond film No Time To Die (2020) en Dune (2020) zullen waarschijnlijk volgen, tenzij de studio naast hun zware financiële verliezen nu ook nog eens willen pokeren met één van hun goudhaantjes.

Is 2020 dan een verloren jaar voor bioscoopfilms? Voor blockbusters-film is het zonder meer een verlieslatende bezigheid met COVID-19 die aan een terugkeer is en bioscopen niet op volle toeren en met volle bezetting kunnen draaien. Nu ligt er echter wel een kans voor producties met vrij laag productiebudget om alsnog te scoren in bioscopen, en ik hoop dat studio’s hier ook werk van maken. Misschien zelfs films uit 2019 die wat werden weggedrumd door de concurrentie, nu alsnog een plaats gunnen in de bioscoop.

*** Black Widow trailer ***


2 Comments

  1. Stef

    Als er nu één film was waarvan ik dacht dat ze het erop zouden wagen was het toch wel Black Widow, maar met die uit de hand lopende cijfers en het onverantwoordelijk gedrag van veel jongeren zat dit er dus aan te komen. Het zal een leeg eindejaar worden in de bioscoop en zelfs Netflix is ondertussen ook doorheen hun nieuwe producties …

    Reply
  2. David

    Voor de eerste keer in 11 jaar geen MCU film 😮

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *