Letitia Wright krijgt mogelijks hoofdrol in Black Panther 2

Het overlijden van Chadwick Boseman was tragisch nieuws. Een geweldige acteur die op zo’n jonge leeftijd sterft aan kanker is altijd een zware klap, en zeker ook voor de MCU, die één van zijn hoofdspelers zag verdwijnen. Ik kan niet geloven dan niemand iets wist over de gezondheidstoestand van Boseman, en misschien was er al een plan B klaar, ook al was de acteur volop bezig met zijn training.

Maar na een aantal dagen steken er steeds meer geruchten de kop op dat T’Challa in het begin van Black Panther 2 (2022) zou sterven en dat Shuri (Letitia Wright) de mantel zou overnemen. Regisseur en scenarist Ryan Coogler is in ieder geval bezig met het script te schrijven en ik vermoed dat hij van Disney ook carte blanche heeft gekregen, gezien het mega-succes van zijn eerste Black Panther (2018) film. Ook al zal hij vermoedelijk met Kevin Feige brainstomen want er zijn geen 100 mogelijke pistes. Het probleem met de sequel is dat je niet zomaar een andere ‘zwarte acteur’ kan casten gezien heel wat zwarte acteurs al een plaats hebben in de MCU. Begin dan maar eens te zoeken naar een waardige vervanger.

De keuze om T’Challa te laten sterven – in plaats van te recasten – in het begin van de sequel is eigenlijk geen slechte keuze, want zo moet je niet gaan zoeken naar iemand die een even sterke vertolking kan neerzetten als Bosman. Je kan ook de continuïteit gaan garanderen van het verhaal indien je iemand neemt uit de eerste film. Dat het een vrouw is zie ik niet meteen als een probleem, het enige waar ik mij vragen over stel is of de actrice de film zal kunnen dragen, mocht zij al de fakkel overnemen. Shuri werd gezien als het technologische en wetenschappelijke brein van Wakanda en niet meteen een “vechter”, wat Black Panther toch wel een beetje was. Shuri nam wel deel aan het gevecht in Avengers: Endgame (2019) en was zelfs ingesloten in de groep vrouwen die de handschoen met de stenen doorheen het leger van Thanos moest loodsen. Maar buiten deze cameo zag je haar nooit echt vechten, in tegenstelling tot pakweg Okoye (Danai Gurira)

Toch heeft Shuri, de zus van T’Challa, haar eigen comic. Wanneer T’Challa door Doctor Doom in coma raakt, wordt Shuri zijn plaatsvervanger als Black Panther en koningin van Wakanda. Dus het was eigenlijk al zo in de comics. Shuri wordt getest en geschikt bevonden voor de rol van Black Panther en heerser van Wakanda. Ze bezit alle verbeterde vaardigheden die aan de Black Panther zijn gegeven via het oude Wakandan-ritueel. Ze zou niet alleen een ervaren krijgskunstenaar zijn, maar heeft toegang tot uitgebreide geavanceerde technologieën en rijkdom, en gebruikt aangeleerde transmorfische vermogens.

1 Comment

  1. Vince

    In wezen kunnen ze met een paar kleine aanpassingen ook gewoon de comics volgen met Churi. Het personage werd al geïntroduceerd en kan nog een boeiende verhaallijn worden. Laten we hopen dat ze voldoende outtakes hebben met Boseman zodat ze bepaalde scènes nog digitaal kunnen bewerken. Moet toch te doen zijn. Ik heb onlangs nog een videoclip gezien van Beyoncé met het gezicht van mijn tante op Facebook, en ik moest toch twee keer kijken want ik begreep niet wat ik zag 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *