Evangeline Lilly zal na dwaze COVID-comments toch in Ant-Man 3 opduiken

Als we alle acteurs moeten ontslaan die iets doms zeggen, of een andere geraardheid of ras hebben dan de rol die ze vertolken, dan denk ik dat er niet veel acteurs meer zullen overblijven. Maar toen Evangeline Lilly zes maand geleden openlijk zei dat ze geen zin had om de social distancing regels op te volgen en dat het allemaal maar een hoax was, heeft ze zich echt niet populair gemaakt op sociale media. De roep voor haar ontslag in de opkomende Ant-Man 3 (2022) was dan ook groot en Disney leek zelfs te suggereren dat haar rol verkleind zou worden. Maar regisseur Peyton Reed heeft dat nu weerlegt en duidelijk gemaakt dat zij evenveel screentime zal krijgen Paul Rudd.

We zijn gewend om te zien dat Hope Van Dyne haar steentje bijdraagt ​​om de wereld te redden in de MCU, maar de actrice die haar speelt werd dus beschuldigd van het in gevaar brengen van de openbare veiligheid. Een paar maand geleden kwam de Ant-Man and the Wasp-actrice op Instagram met de onthulling dat ze haar kinderen naar een gymnastiekkamp had gebracht en het leven als “#businessasually” leidde. Deze post kreeg veel terugslag van degenen die dachten dat ze haar eigen familie en anderen in gevaar bracht, aangezien het wijdverbreide advies toen was om tijdens de COVID-19-crisis ‘social distancing’ in acht te nemen.Ant-Man and the Wasp 2018 © Marvel / Walt Disney Studios Home Entertainment

De commentaren op Lilly’s post stonden ​​vol kritiek van andere gebruikers en de actrice heeft de tijd genomen om op een paar van hen te reageren en iets meer over haar standpunt uit te leggen. In reactie op een vrouw die Lilly vroeg om thuis te blijven om zo de curve te flatten, schreef de actrice terug dat ze gelooft dat de twee vrouwen ‘veel overeenstemming zouden hebben’, maar dat ze persoonlijk de manier waarop dingen zijn geëscaleerd “zenuwslopend” vindt.

“Ik wed dat we het volledig eens zouden zijn over wat we willen en wat we proberen te vermijden, en dat we elkaar dan zouden uitdagen hoe we dat zouden kunnen bereiken. Ik voer die gesprekken dagelijks met mensen in mijn binnenste cirkel en ben altijd mijn standpunt aan het overwegen en heroverwegen. Waar we nu zijn, voelt al veel te dicht bij Marshall Law voor mijn comfort, allemaal in naam van een ademhalingsgriepje. Het is zenuwslopend.”

Het was meteen duidelijk dat Lilly één van die mensen is die gelooft dat de coronavirus-pandemie ietwat overdreven is en niet zo serieus hoeft te worden genomen als het is. Ondanks de stortvloed aan feitelijk bewijs dat het echt wel serieus is ondertussen bijna 1 miljoen mensen er aan zijn gestorven, dus je kunt zien waarom heel wat mensen woedend waren. In haar verdediging van haar post op 16 maart 2020 lijkt het er echter op dat een deel van het standpunt van de actrice afkomstig is van het feit dat politieke leiders deze vreselijke situatie een beetje hebben zitten spinnen voor electoraal gewin.

“Ik waardeer uw betrokkenheid en zinvolle discussies. Laten we nu waakzaam zijn. En aardig. Waakzaam en genadig – onze leiders nauwlettend in de gaten houden, ervoor zorgen dat ze dit moment niet misbruiken om meer vrijheden te stelen en meer macht te grijpen, maar genadig met elkaar terwijl we proberen de onbekende gevaren van een moderne, mondiale wereld te doorbreken alsook de machtsstructuren. Blijf in contact. We zitten in hetzelfde schuitje. Bedankt voor het luisteren. Ik heb je gehoord.” The Avengers: Endgame-ster suggereerde zelfs dat ze denkt dat het allemaal een hoax is, want er is altijd “iets” dat elk verkiezingsjaar plaatsvindt.

Mocht ik niet beter weten zou ik denken dat Lilly’s replies geschreven zijn door haar advocaten, maar Covid-deniers zijn al zo scheef bekeken als climate-deniers. Maar goed, iedereen heeft recht op zijn eigen opinie en deze staat los van hun werk als acteur. Lilly is een voortreffelijke actrice en zij is een volwaardig onderdeel van de MCU. En misschien moeten we eens beginnen stoppen met die #CancelCulture zever. En de actrice heeft tevens ook onlangs haar excuses aangeboden via een open brief. Ik ben dus wel blij dat regisseur Peyton Reed achter zijn actrice staat. “Ze zijn een partnerschap, en ze is daar een heel, heel belangrijk onderdeel van”, zegt Reed over de Wasp aan Yahoo Entertainment. “En dat was iets geweldig, ik denk dat we technisch gezien de eerste Marvel-film waren met een vrouwelijke heldin in de titel van de film. Het vinden van die balans in die film, dat is erg belangrijk voor mij, want dat is historisch gezien het speelveld van mannen. Maar dat is nu echt heel erg aan het veranderen op een geweldige manier.”

5 Comments

 1. Berten

  De Wasp is op dit ogenblik wel van weinig belang in de MCU. Ant-Man heeft al regelmatig een rol van betekenis geweest in Captain America maar zeker ook in Endgame. Wasp had een kleine cameorol in Endgame. Deze derde film zou dat kunnen veranderen maar we zullen nog moeten zien.

  Reply
 2. Jamie

  Beroemd zijn betekent dat je niet de luxe hebt om je mening te uiten, tenzij je sociale rechtvaardigheid verdedigt of als je Jim Carrey bent. Blijkbaar is hij de nieuwe Charlie Sheen? Maar Evangeline maakte in haar verklaring duidelijk dat ze zich alleen verontschuldigde voor haar beledigende opmerkingen, niet voor haar overtuigingen. Ze zit nog steeds op de “this is bullshit” -boot, ook al doet ze dat nu op een beleefd manier.

  Reply
 3. Douglas

  Ik heb nooit begrepen waarom Hollywood acteurs aanzien moeten worden als rolmodellen.

  Reply
 4. B.A.

  Te gek dat ze het zelfs zouden overwegen om iemand te ontslaan voor een mening over covid 😮

  Reply
 5. Morgab

  Ik vraag me af of ze er nu altijd dezelfde mening op nahoudt na een kwart miljoen doden in de States?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *