Het is over-and-out voor Jared Leto als Joker

Meer dan een jaar geleden hebben we hier een post geschreven over het feit dat Warner had ingezet op 2 Joker acteurs, en dat dit eigenlijk een krankzinnig idee was. De studio dacht waarschijnlijk dat de Joker (2019) van Todd Phillips een kleine drama-film zou zijn van geen belang en dat ze nog steeds Jared Leto konden opvoeren in een stand alone film die zou aansluiten met de Batman film. Todd was in ieder geval duidelijk dat hij geen crossover wou.Jared Leto in Suicide Squad © 2016 Warner Bros. Entertainment

Wel, Joker is nu een beest geworden die misschien wel de meest succesvolle R-rated film ooit zal worden. De teller staat ondertussen op 738 miljoen dollar (tevens de meest succesvolle film die Joaquin Phoenix ooit heeft gemaakt, yup meer succesvol dat Gladiator). Wat gaat Warner nu doen? Dat “klein drama-filmpje” zal binnenkort meer hebben opgebracht dat hun 175 miljoen dollar Suicide Squad (2016). Ga je nu nog altijd Jared Leto als de Joker willen presenteren na dit?

Jared Leto was in ieder geval in alle staten toen hij wind kreeg van een stand-alone Joker film, gezien dit eigenlijk hem toekwam. Maar hij had niet gerekend op het feit dat Todd Phillips zijn persoonlijk project kon verkopen aan Warner. Leto heeft zelfs geprobeerd om stokken in de wielen te steken van Joker, maar de bal was al goed aan het rollen. En nu is Joker de film waarover iedereen praat en lijkt dit meteen ook het einde van Jared Leto als Joker.

En dat komt Warner misschien wel niet zo slecht uit want zij waren geen fan van de vertolking van Leto of zijn gedrag op de filmset van Suicide Squad, en daarom ook een mogelijke reden waarom heel wat van zijn scènes werden geknipt. Naar verluidt had Leto zich nogal ingeleefd in zijn rol van DC-schurk, met rottende tanden, bloeddoorlopen ogen en glad neongroen haar. Hij bracht maanden door met het karaktertrekken en zijn mede-acteurs angst aanjagen met ‘geschenken’, zoals een levende rat aan Harley Quinn-actrice Margot Robbie, kogels voor Deadshot-acteur Will Smith en een dood varken voor de hele cast tijdens de repetitie. Niet iedereen was opgezet met zijn Joker-gifts.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *