Er komt geen Joker / The Batman crossover

Gezien de late Belgische release (03/10) zitten wij nog te wachten op de persvisie van Joker (2019) met Joaquin Phoenix, maar één ding is nu al duidelijk, het is een Oscar-waardige film. Tenminste als we de eerste reviews mogen geloven. Het zou nu al duidelijk zijn dat Phoenix de Oscar voor Beste Acteur zal winnen in 2020, tot spijt van Robert Pattinson (The Lighthouse), Edward Norton (Motherless Brooklyn), Timothée Chalamet (Little Women, The King) en Brad Pitt (Ad Astra).© 2019 Warner Bros. Belgium

In de door Todd Phillips geregisseerde DC-film speelt Joaquin Phoenix het iconische personage in een eigen interpretatie, en met slechts enkele weken voor de officiële bioscooprelease, wekt de film enorm veel aandacht op social media. Joker debuteerde op het internationale filmfestival van Venetië, waar het de prestigieuze Golden Lion won, de hoofdprijs. Dus ja, nu heeft iedereen enorm hoge verwachtingen en zouden de schoenen van Heath Ledger eigenlijk wel goed gevuld zijn. En dit terwijl we 3 jaar geleden nog maar Jared Leto hadden als Joker, maar iedereen lijkt deze nu wel te vergeten gezien de wat tegenvallende Suicide Squad (2016). Het zou zelfs kunnen dat de stand alone Joker/Leto film nu wordt begraven, om nog maar te zwijgen over de Harley Quinn film met Leto.

Ondertussen zijn ook heel wat ogen gericht op Matt Reeves/Robert Pattinson Batman film (2021) waar vooralsnog geen Joker te bespeuren is. Maar uiteraard wil iedereen weten of Warner en DC nu een cross-over voorbereiden met Phoenix en Pattinson. Wel … “No. Definitely not!”, zei Todd Phillips aan Variety.

Voila, en veel woorden heeft hij er ook niet aan vuil gemaakt. Ik denk dat hij zelf al het dramatisch potentieel ziet van de film die hij heeft gemaakt en uiteraard wil hij zich niet meteen gaan associëren met het wat wankele DCU. Nu gaan ze toch ergens een lijn moeten trekken want hoeveel Jokers kunnen ze nog uit de grond stampen. Ik heb de film niet gezien maar een Joker 2 is misschien het plan van de regisseur of dit wordt echt een stand alone. De toekomst zal het uitwijzen.

2 Comments

  1. Berten

    DC moet eerst een aantal goede stand alone films maken alvorens alles door de soep te draaien. Kijk naar Suicide Squad en wat een teleurstelling dit was.

    Reply
  2. Money

    Phoenix is niet het soort acteur voor een ensemble film zoals Avengers of Justice League, daarentegen een Joker 2 met een eventueel nieuwe geflipte Batman, daar zou ik nog wel voor tekenen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *