De Niro, Pesci en Pacino worden de-aged in The Irishman van Martin Scorsese

The Goodfellas are back! Netflix heeft de eerste officiële poster uitgebracht voor het langverwachte gangster-epos The Irishman (2019) van regisseur Martin Scorsese. Gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses en geschreven door Steven Zaillian (Schindler’s List), brengt Joe Pesci (die na 13 jaar terugkeert naar de filmwereld) en Robert De Niro terug samen, en worden ze vergezeld van niemand minder dan Al Pacino die voor het eerst samenwerkt met Scorsese.

Korte inhoud: ‘The Irishman’ volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Door geavanceerde visuele effecten worden de schermlegendes digitaal de-aged, zodat ze hun personages over een lange periode kunnen spelen. Het verhaal beslaat tientallen jaren in het leven van Sheeran, en dus in plaats van jongere acteurs te casten om hun tegenhangers te spelen, mogen De Niro, Pacino en Pesci hun personages helemaal spelen. De techniek werd in gang gezet door David Fincher met zijn Benjamin Button en geperfectioneerd in de Marvelfilms (Galaxy of Heroes volume 2, Captain Marvel, …). De-aging werkt wel niet wanneer de acteurs moeten lopen, dus ben ik benieuwd hoe ze hiermee zullen werken.

Met een lengte van drie uur is deze Irishman een echt epos, wat ikzelf eigenlijk liever op een cinemascherm wil gaan bewonderen in plaats van thuis op een flatscreen. Netflix was nochtans in onderhandeling met een aantal bioscoopuitbaters maar blijkbaar zouden de onderhandelingen stuk zijn gelopen. Maar toch hebben ze een deal gesloten om net als Roma van Alfonso Cuaron, de film 1 maand eerder uit te brengen op 27 november 2019 in het arthouse bioscoopcircuit voor de officiële release op Netflix. Inderdaad, dat zorgt er meteen ook voor dat de film plots ook kan meedingen voor de Oscars.

Naast dit legendarische trio zien we ook nog Anna Paquin in de cast, samen met Harvey Keitel en Bobby Cannavale. Ik kan niet wachten om deze film te zien.

*** The Irishman trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *