Men In Black: International (2019) ** Blu-ray recensie

En terwijl iedereen dacht dat na Men In Black III (2012) de producer het concept zou begraven is hier Men in Black: International (2019) in regie van F. Gary Gray (The Fate of the Furious, Straight Outta Compton). De reden dat deze film is er gekomen is omdat MIB 3 de meest succesvolle film was uit de franchise en bijgevolg is er echt wel een fanbase. Hoewel, deze film doet het in tegenstelling tot wat sommige berichten verklaren een pak minder goed dan de andere MIB films.

In de States haalde deze prent slechts 80 miljoen dollar en dat is ver onder de verwachtingen van deze 110 miljoen dollar productie. Ter vergelijking, de eerste Men In Black (1997) bracht in de states 250 miljoen dollar op. Rekening houdnd met inflatiecijfers zou dat vandaag een kleine 500 miljoen dollar zijn! Wereldwijd bracht Men In Black: International 254 miljoen dollar op wat de slechtste recette is voor de franchise ooit en dus denk ik dat er voor een tijdje geen vervolgfilms zullen komen.

Korte inhoud: ‘Men in Black International’ volgt de agenten M (Tessa Thompson) en H (Chris Hemsworth), twee leden van een geheime, internationale organisatie. Ze hebben al jaren de wereld moeten behoeden voor bedreigingen van het uitschot van het heelal. Maar nu stuiten ze mogelijk op hun grootste, globale bedreiging ooit; er bevindt zich een mol binnen hun organisatie.

Het lag in ieder geval niet aan de nieuwe acteurs die uiteindelijk waardige vervangers waren van Tommy Lee Jones en Will Smith. De titel verklapt het al, de franchise gaat wereldwijd. Terwijl de eerste 3 films zich voornamelijk afspeelden in New York, gaat deze film internationaal. Als we de makers mogen geloven is dit echter wel geen reboot. We volgen twee nieuwe agenten en niets sluit uit dat we in de toekomst de oude cast voorbij zien lopen. Deze film speelt zich wel af na 7 jaar na de gebeurtenissen van MIB 3 en beginnen met de jonge vrouw die Agent M zal worden.

Op een avond, toen Agent M zes jaar oud was, viel een buitenaards wezen per ongeluk in haar slaapkamer, wat de aanleiding was voor MIB-agenten om de situatie aan te pakken. Ze neutraliseerden haar ouders, maar het meisje deed alsof ze sliep. Fast forward naar volwassenheid, en ze is nu een vrouw die jarenlang heeft doorgebracht met de kennis van het bestaan van buitenaardse wezens en heeft die mysterieuze mannen in het zwart al voor een tijdje zitten opsporen. Zich realiserend dat een alien de stad op een illegale manier is binnengedrongen, maakt zij van de gelegenheid gebruik om de agenten terug te volgen naar hun hoofdkwartier, waar zij Agent O (Emma Thompson) ontmoeten. Zij beslist op haar beurt om de jonge vrouw naar Londen te sturen als Agent M, om daar Agent H te gaan vergezellen.

Het hoofd van de Londen HQ is High T gespeeld door Liam Neeson, die onlangs wat bad press kreeg over zijn schokkende getuigenis en eigenlijk een beetje op de achtergrond is gebracht in de marketing van de film.


© Sony Pictures Releasing Belgium

Het script werd geschreven door Matt Holloway en Art Marcum, die beiden hebben meegeschreven aan het script voor Iron Man (2008). Dat die kerels nu een script mochten schrijven voor een film met Thor en Valkyrie uit Thor: Ragnarök (2017) moet wel leuk geweest zijn. Deze film had evengoed Asgardians in Black kunnen heten. De scenaristen zijn ondertussen bezig met het ontwikkelen van het script van Masters of the Universe. Laten we hopen dat ze een betere klus klaren dan wat ze hier deden.

De eerste Men in Black (1997) was leuk maar nadien vielen ze toch wel wat in herhaling. Het succes van MIB was vooral omwille van de gekke wereld die Barry Sonnenfeld had neergezet en de chemistry tussen een oude en een jonge acteur. Hier valt dat laatste dus weg en qua visuals had Gary Gray niet meteen een concept en hoopte hij dat alles er wel goed zou uitzien met wat cgi.

Voor de rest loopt Hemsworth er zonder veel zorgen rond, nog een beetje in de roes van zijn Thor vertolking in Endgame. De show wordt echter gestolen door Thompson, die eerder al indruk had gemaakt in Creed (2015). Spijtig genoeg was er zo goed als geen chemistry tussen Thompson en Hemsworth. Het is 17 jaar geleden dat MIB een hot item was, maar deze formule heeft zich in al die jaren niet kunnen vernieuwen.

Ondertussen is de film uit via Sony Pictures Entertainment op DVD, Blu-ray en UHD, met verwijderde scenes, bloopers, making of filmpjes en een blik op het universum van Men In Black.

rating

Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 24 oktober 2019

*** Men in Black: International trailer ***

4 Comments

 1. Jonathan

  Blijkbaar hebben Valyrie en Thor nieuw werk gevonden na Avengers Endgame 🙂

  Reply
 2. Aless

  De trailer is eigenlijk maar half grappig …

  Reply
 3. Maarten

  Dit kan wel eens de grootste flop van 2019 worden.
  De vorige had zijn glans toch ook al wel verloren ondanks het succes.
  Het tijdreizen deed niet veel goeds aan de film.

  Reply
 4. Conan the Librarian

  Eigenlijk spreekt niks mij aan in deze film dus zou niet weten waarom ik deze ooit zou bekijken zelfs op dvd of op tv.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.