Disney wil een Pirates of the Caribbean reboot

En net wanneer je dacht dat ze de piraten voor een paar jaar op sterk water zouden zetten duiken er opnieuw plannen op om de franchise nieuw leven in te blazen en dan nog wel met een compleet nieuwe cast, dat stond in ieder geval te lezen bij de collega’s van Vulture. Disney zou veteraan Pirates-schrijver Ted Elliott en Chernobyl-maker Craig Mazin ingehuurd hebben om een verhaal te ontwikkelen voor een nieuwe Pirates-avonturen-epos.

De bedoeling is om een nieuwe wind te steken in de zeilen van deze 5-delige franchise, die los van de ontgoochelende laatste delen één van de grootste succesverhalen van Hollywood is geweest met als mascotte de bezopen piraat Jack Sparrow. Johnny Depp heeft dit personage zo strak aangespannen dat ik niet goed inzie dat een andere acteur deze schoenen moet vullen. Maar veel is nog onbekend en het is nog niet geheel duidelijk of we speken van een remake dan wel eerder iets in de stijl van een spin-off.© Disney Belgium

De studio had eerder al stappen gezet eind 2018 voor een reboot te ontwikkelen toen het Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick inhuurde om een script te schrijven dat volgens Disney ‘een schop in de broek van de franchise moest geven’. Maar Reese en Wernick verlieten het project begin 2019 en verlieten het project is sindsien aan de wasdraad blijven hangen

De 76-jarige Jerry Bruckheimer zal naar verwachting opnieuw aan het roer staan als producent. En wat betreft scenarist Ted Elliott, hij kent zijn weg op deze woelige zee, nadat hij in 2003 het origineel, The Curse of the Black Pearl, en daaropvolgende nog drie episodes (Dead Man’s Chest, At World’s End, On Stranger Tides) samen met Terry Rossio. Benieuwd wat ze ervan zullen bakken.

1 Comment

  1. maarten

    De franchise kan een nieuwe frisse start wel gebruiken.
    Het werd een beetje lollig de laatste twee films en ging steeds verder afwijken af van de eerste films.
    Disney maakt alleen steeds meer familie films waardoor alles, net als Star Wars steeds meer op elkaar gaat lijken en niet trouw blijft aan de basis.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *