Warner brengt 2 Joker films uit met verschillende acteurs

Ik snap er niks meer van, maar als de geruchten kloppen op Variety zou Jared Leto dan toch zijn standalone Joker film krijgen! Hebben ze daar bij Warner werkelijk allemaal collectief op hun hoofd gevallen?

Nog geen 4 maanden geleden waren er al berichten van een Joker origin film met Joaquin Phoenix, een film die nog ALTIJD in ontwikkeling is met regisseur Todd Phillips die ook het script aan het schrijven is. Het is op dit ogenblik nog niet duidelijk of deze film er zou komen na of voor Suicide Squad 2 (2019), maar Leto heeft zijn volle gewicht al gelegd in deze standalone film.

© Warner Bros

Dit is wat mij betreft het zoveelste bewijs dat het management bij Warner/DC Universe eigenlijk geen flauw benul hebben waarmee ze bezig zijn. Nu zijn er verschillende Jokers films in ontwikkeling met verschillende acteurs die binnenkort tegen mekaar zullen concurreren. Stel je voor dat Marvel twee Black Widow standalone films zou uitwerken met twee verschillende actrices! Would NEVER happen! Het ondermijnt de herkenning van een personage en het is volledig contra-productief. Maar DC denkt korte termijn, het snelle geld, en zijn dan verbaast dat hun films tegenvallen aan de box-office.

Wie zit tevens te wachten op een Joker standalone film? Mocht Heath Ledger nog leven, dan was dat een andere zaak, maar Jared Leto? I don’t know. Ik vond hem persoonlijk niet zo indrukwekkend in Suicide Squad (2016). Ja hij was samen met Harley Quinn de enige lichtpuntjes in de film, maar dat had voornamelijk te maken omdat de rest eigenlijk op niet veel trok. Als Warner toch geld wil wegsmijten, stuur mij een miljoen op en ik maak zelf een film die op z’n minst de moeite is om te beklijken.

Mocht ik niet beter weten zou ik denken dat Kathleen Kennedy de touwtjes in handen heeft voor de Warner/DC films. Kijk, Leto zou wel een goede Joker kunnen zijn, met betere dialogen, leukere scènes, minder tattoos, betere outfits en uiteraard meer screentijd. Het zou tevens geen big budget film moeten zijn, want laten we eerlijk zijn, NIEMAND gaat naar de bioscoop om Jared Leto te zien. Bekijk de box-office cijfers van al zijn films. Net zoals Jessica Chastain is hij box-office poison ! Een Harley Quinn film met Margot Robbie heeft meer business sense! Maar veel succes aan Warner en DC. Wie weet wordt dit een definitieve doodsteek en kan DC in andere handen terecht komen…

1 Comment

  1. Vince

    Een Heath Ledger Joker had inderdaad nog wel vuurwerk opgeleverd, maar na die zwakke Suicide Squad moeten ze misschien maar opnieuw beginnen binnen 5 jaar!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *