The New Mutants wordt nog maar eens verlaat naar 2020

Hoe is het mogelijk dat een film waar toch veel om te doen was in 2018 zo verprutst wordt door studio’s en producers? The New Mutants had de eerste horror superhero film moeten worden. Maar deze eer is nu gegaan naar Brightburn (2019). Vorig jaar waren er plannen om bijna de helft van Mutans te reshooten, maar ook deze reshoots laten op zich wachten en nu is er al een 4de releasedatum.

Korte inhoud: Vijf jonge mutanten ontdekken hun speciale gaven terwijl zij tegen hun wil zitten opgesloten op een geheime basis. Ze moeten hun gevaarlijke krachten controleren. Ze zijn er niet op uit om de wereld te redden, de enigen die ze willen redden zijn zichzelf; zij vechten om te ontsnappen aan hun zonden uit het verleden.

Als we producer Simon Kinberg mogen geloven zou Disney nu geld pompen in de reshoots en kan de film op 3 april 2020 in de zalen komen … of via streaming op Disney+ (dat valt nog te bezien).

Er zijn heel wat tegenstrijdige berichten die circuleren maar in grote lijnen hadden Josh Boone en Knate Lee een horror-script geschreven gebaseerd op hun comic-versie die ze hadden gemaakt met de karakters uit de New Mutant van Chris Claremont en Bill Sienkiewicz. Simon Kinberg was enthousiast maar liet het script toch herwerken tot een soort PG13 film uit vrees dat jongeren misschien afgeschrikt zouden zijn door de donkere toon. Boone had nog maar weinig ervaring als regisseur en stemde uiteindelijk in om het nieuwe script te verfilmen. Maar dan kwam het megasucces It (2017) in de zalen en plots hadden ze bij 20th Century Fox zoiets van “is onze film niet te braaf?”

Het feit dat alles ook bleef aanslepen heeft uiteraard ook alles te maken met de verkoop van Fox aan Disney. Maar ondertussen zijn we 2019 en zit de producer nog steeds met zijn PG13 horrorfilm waar je waarschijnlijk niet wild van wordt. Nu zou Disney dus interesse hebben om deze mutant te reanimeren en gezien er reshoots moeten komen zouden er er misschien een spin aan kunnen geven om het aan de MCU te verbinden.

Ondertussen is Boone niet bij de pakken blijven zitten en is hij volop bezig met zijn tv-serie The Stand, dus is het niet zeker of hij wil terugkomen om ZIJN oorspronkelijke script te verfilmen met wat kleinere aanpassingen voor Disney. In ieder geval hebben ze op één ding niet gerekend en dat is dat jonge acteurs meer volwassen worden in hun gezicht en dat ze misschien wel wat problemen zullen ondervinden met continuïteit. Anderzijds hebben ze al tonnen geld in de productie gestoken en als deze productie geld moet opbrengen moeten ze de kosten zo laag mogelijk houden. Wat Disney eigenlijk beter had gedaan was het project uit handen van Simon Kinberg genomen en eventueel gegeven aan Kevin Feige die deze potentiële franchise alsnog kan redden.

Mocht deze foto jullie trouwens bekend zijn van de Mutants, wel het is een hommage aan de AC/DC cover Highway to hell.

*** X-Men: The New Mutants trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *