Fox bedenkt zich en reshoot de helft van The New Mutants

Normaal had de comic-adaptatie The New Mutants (2018) volgende maand moeten uitkomen, maar de film zal nog een jaartje op zich laten wachten gezien Twentieth Century Fox heeft beslist om 50% (!) van de film te reshooten. En dit niet omdat ze niet tevreden zijn met het werk van regisseur Josh Boone, maar wel omdat ze het over een andere boeg willen gooien.

the_new_mutants_2019_poster.jpg

Korte inhoud: Vijf jonge mutanten ontdekken hun speciale gaven terwijl zij tegen hun wil zitten opgesloten op een geheime basis. Ze moeten hun gevaarlijke krachten controleren. Ze zijn er niet op uit om de wereld te redden, de enigen die ze willen redden zijn zichzelf; zij vechten om te ontsnappen aan hun zonden uit het verleden.

Back in the days ging Boone aankloppen bij de X-Men producer Simon Kinberg met een horrorscript die hij had geschreven samen met Knate Lee gebaseerd op hun comic-versie die ze hadden gemaakt met de karakters uit de New Mutants. Kinsberg was meteen verkocht maar voor Fox ging dit echter allemaal een stap te ver en besloot om zelf scenaristen aan te trekken die van het script een soort PG-13 film konden maken die zich bevond tussen een John Hughes en een Stephen King film.

Dit was het eerste grote wapenfeit voor Boone, dus hij ging niet clashen met de studio en besloot dan maar in te gaan op de wens. De productie ging in de zomer van 2017 van start met een zo goed als nieuw script. In september van 2017 – wanneer de productie bijna zo goed als afgerond was, kwam het R-rated megasucces It (2017) in de zalen. En de maand erop was er een trailer voor The New Mutants die eigenlijk de schijn hoog hield dat het om een horrorfilm zou gaan…wat het dus niet was. De fans waren wel behoorlijk enthousiast om de eerste horror comic adaptatie te zien.

Na heel wat screenings heeft Twentieth Century Fox nu misschien ingezien dat ze beter de regisseur hadden laten doen, want blijkbaar hebben ze hun doelpubliek compleet verkeerd ingeschat. Er is op heden nog geen productiebudget bekend voor de film maar dat zal in ieder geval een stuk in de lucht schieten, vermoedelijk ergens rond de 100 miljoen dollar. Boone en Lee hadden initieel het idee om hiervan een trilogie te maken, het zal afwachten worden of deze prent de 250 miljoen dollar grens zal kunnen overschrijden om nog maar break-even te zijn. De release wordt nu vooruitgeschoven naar augustus 2019.

 


*** X-Men: The New Mutants trailer ***

2 Comments

  1. Miiki

    Reshoots leveren meestal teleurstellende films op (Justice League, Suicide Squad, Fantastic 4, …)

    Reply
  2. Bjorn

    Bwa, er zijn heel wat films met reshoot die uiteindelijk de juiste keuzes hadden gemaakt door te reshooten, denk maar aan World War Z of nog Jaws!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *