Disney+ gaat concurrentie aan met Netflix

Eergisteren hadden we het hier nog over de en de concurrentiestrijd van streamingdiensten met de filmstudio’s, deze week heeft Disney nu deze week haar plannen bekend gemaakt voor haar eigen streamingdienst. Tijdens een presentatie voor de aandeelhouders toonde Disney een prototype van de Disney+ app, die onder meer beschikbaar komt op smartphones & -tv’s en tablets. In de app kunnen gebruikers schakelen tussen het film- en serieaanbod van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Het verrassende is dat de app heel wat gelijkenissen vertoont met Netflix. Zo biedt de dienst eveneens gepersonaliseerde suggesties voor gebruikers op basis van wat ze eerder hebben gezien. Door een titel te selecteren, komen gebruikers op een nieuwe pagina. Hier kunnen ze de korte inhoud lezen over de film of serie, en deze eventueel toevoegen aan een kijklijst. De app biedt de mogelijkheid om films en series te zien in 4K kwaliteit, zelfs wanneer deze voorhanden zijn, in HDR (high dynamic range) kwaliteit. Enkel recente 4k tv-toestellen kunnen HDR kwaliteit uitzenden, dus dit snufje is misschien nog niet voor iedereen weggelegd.

Nieuw is dat gebruikers video’s kunnen downloaden en offline bekijken zonder tijdslimiet, zolang ze een abonnement hebben. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen met kinderen die op reis gaan en via de app offline toegang willen hebben tot Disneyfilms tijdens een lange autorit.

De kosten voor een abonnement bij Disney+ zullen 6 euro per maand zijn, of 60 euro per jaar. Dat is iets lager dan verwacht én goedkoper dan grote concurrent Netflix, die 7,99 euro per maand vraagt voor haar meest goedkope formule. Disney wil tussen de 60 miljoen en 90 miljoen abonnees lokken. Ter vergelijking: Netflix heeft wereldwijd 130 miljoen betalende klanten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.