Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker teaser trailer

Het is wel een beetje slechte timing om te midden van het Bifff festival de nieuwe teaser trailer van Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019) uit te brengen, maar hier is hij dan. En neen, laat u niet misleiden door de trailer, Luke Skywalker keert niet terug (tenzij als visioen). Maar aan de lach op het einde van de trailer heb ik wel een vermoeden wie wél zal terugkomen: niemand minder dan Emperor Palpatine! Hoe sterk kan je een teaser afsluiten. Well done J.J.!

Dit is puur speculatie van mijn part, maar wanneer je in je vorige film prinses Leia (Carrie Fisher) laat vliegen in de ruimte, dan kan je vermoeden dat de meest invloedrijke Sith wel voldoende ‘dark force’ heeft om zichzelf in veiligheid te brengen nadat Vader hem in een diepe schacht had gesmeten. En eigenlijk zou dat wel geen slechte zaak zijn want Snoke was een joke en veel fans zijn nog altijd misnoegd over die scene waarin hij (spoiler) op lullige manier om het leven kwam in Star Wars: The Last Jedi (2017).

En van Leia gesproken, zij duikt ook op in de trailer, waarschijnlijk met beelden die uit de vorige film werden geknipt. Dus op zich is hier niks mis mee indien het enige relevantie kan brengen op het verhaal of de motivaties van de Rey (Daisy Ridley) kan aanscherpen. Maar belangrijker nog, haar verhaallijn was nog niet af! Haar karakter laten spelen door een andere actrice zou gewoon fout zijn. JJ liet weten dat de beelden afkomstig waren van Star Wars: The Force Awakens (2015) en NIET van The Last Jedi. Dit komt goed uit want niemand wil méér van die vorige film zien en zo kan de regisseur zijn filmstijl handhaven – gezien hij ook The Fore Awakens heeft geregisseerd.

Wie zien we nog heropduiken? Jawel, Lando Calrissian (Billy Dee Williams)! Dit is zowaar 36 jaar nadat hij voor het eerst opdook in Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983). DIT zijn nu eens echt karakters die ik terug wil zien en na het zien van de beelden ziet hij er ook nog eens bijzonder goed uit voor een man van 82! Ik ken veel mensen in een rolstoel op die leeftijd. Ik ben nu echt wel een beetje extatisch aan het worden op het kinderlijke toe, maar de teleurstelling van de vorige film moet ik gewoon doorslikken.

Daarnaast heeft BB-8 klaarblijkelijk een nieuw vriendje, gaat Rey de strijd aan met een Sith die tot op heden een mysterie blijft, ook al denken we allemaal Kylo Ren (Adam Driver) natuurlijk. Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker komt in december 2019 bij ons uit in de bioscoop … en wie weet op Disney+! Als je meteen 90 miljoen leden wil hebben zou dit wel een goede zet zijn. Laat weten in de commentaren wat jullie vinden van deze teaser!

*** Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker trailer ***

10 Comments

 1. Kons

  mja, hopelijk nog iets van een verhaal naast de nostalgie en een paar actie-setpieces. Deze teaser doet me eigenlijk niet zo heel veel.

  Reply
 2. Conan the Librarian

  Eigenlijk hadden ze al een villain met Kylo, ik snap niet dat ze Palp moeten reanimeren…

  Reply
 3. Jen

  I hate when we see people die … and then, oh he did not die :/

  Reply
 4. Chapelle

  Het kan in ieder geval niet slechter zijn dan The Last Jedi.

  Reply
 5. Ben Stinkens

  Ik vond de “nieuwe” Star Wars niet zo slecht. Ja Luke Skywalker was in The Last Jedi precies een totaal verschillend karakter, maar je kan toch niet ontkennen dat het een leuke film was.

  Na het zien van deze trailer ben ik weer helemaal klaar voor een bezoek aan de bioscoop. Puur ontspannen! Helemaal niet op tegen om Palpatine terug te brengen. Zoals in het artikel aangehaald, Palpatine is een zeer sterke Dark Force user en waarom zou hij zich niet kunnen beschermen van een stomme val. Ik kijk er alleszins naar uit!

  Reply
 6. Eyeballguy

  Niet slecht? The Last Jedi was een gedrocht van een film, visueel was er helemaal niets op aan te merken dat moet ik wel toegeven. Maar op vlak van verhaal, deed deze alles wat opgebouwd werd in The Force Awakens teniet.

  – SPOILERS – (al vermoed ik dat de meerderheid die dit artikel en de comments leest de films al gezien hebben)

  De afkomst van Rey (die ze nu terug gaan inleiden in Rise of The Skywalker om zo TLJ te negeren), de dood van zowel Snoke als Luke, De elf minuten durende casino scène op Canto Bight die niets bijbrengt en eigenlijk volledig geschrapt kon worden uit de film. Net zoals de nieuwe personages die er maar wat bijlopen. Qua mogelijkheden hadden ze gigantisch zoveel bronmateriaal om op terug te vallen (non-canon novels, graphic novels, etc.) i.p.v dit erbarmelijk script vol plotholes.

  Abrams kan na brokkenpiloot Rian Johnson niet veel anders dan terugvallen op Sidious gezien er nog weinig opbouwend materiaal over is. En eigenlijk zie ik er niet naar uit, Sidious terughalen uit de dood na een val en een explosie is een goedkope marketingtruc om extra bioscooptickets te verkopen aan een nostalgisch publiek. Ik ga mij alvast niet haasten om de eerste vertoningen bij te wonen zoals ik voorheen heb gedaan, vermoedelijk ben ik dan waarschijnlijk ook de enige niet.

  Reply
 7. Andrew

  JJ zal proberen de Johnson clusterfuck te herstellen met datgene wat fans willen zien! Laat maar komen!

  Reply
 8. Accu

  Ik haat de titel! Het ruikt naar fan bait.

  Reply
 9. Vito

  Het is een teaser, dit moet een beetje de fans tevreden stellen, de trailer moet nog gemaakt worden dus nog even geduld.

  Reply
 10. Han

  Titel is inderdaad wat lame. Misschien beter dan ‘Rise’ , maar de teaser vond ik wel goed. Dat eindshot van de vernielde Deathstar met de lach van de Emperor is gewoon om kippenvel van te krijgen. Nicely done JJ!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.