Nieuwe Hellboy wordt met de grond gelijk gemaakt

Een tijd geleden hadden we hier al een artikel geschreven over de Hellboy (2019) trailer die ons niet echt kon overtuigen. Wat blijkt nu, de film haalt amper 35% op Metascore en na 60 critic reviews slechts 12% op Rotten Tomatoes.

Wij zullen de film morgen gaan bekijken op het BIFFF in Bozar in Brussel, maar de rotslechte reviews verbazen ons eigenlijk voor geen meter. Hoewel hecht ik zelfs weinig geloof in de Rotten Tomatoes score maar, maar die Metascore is wel schokkend. Zeker als je weet dat Neil Marshall, het genie achter The Descent (2005), de film had geregisseerd. Het grootste probleem blijkt de vergelijking met de Guillermo del Toro films. Uiteraard zou je de film moeten beoordelen op zijn eigen verdiensten, maar hier kon je er niet omheen dat de originele Hellboy films nog te fris in het geheugen stonden. De laatste film dateert van 2008.

Het tweede grootste probleem blijkt dat de film saai is en met zijn 120 minuten veel te lang duurt. Dat is zowat de meest pijnlijke kritiek die een film kan krijgen. Een film kan geen enkele verdienstelijke kwaliteit hebben en toch niet saai zijn (cf. Captain Marvel). En dat is toch wel vreemd gezien ik eerder in een artikel las dat de regisseur de bedoeling had om in te zetten op de horror en gore van de Mike Mignola’s comic book series, en bijgevolg is deze film dan ook R-rated, daar waar de vorige twee films PG-13 waren.

Een derde probleem lijkt wel de goedkope cgi te zijn. Altijd een slecht teken wanneer mensen beginnen te zeuren over de speciale effecten. Dat betekent dat ze geen interesse hadden in het verhaal (mocht er een verhaal zijn) en dus op details beginnen letten. Ook de sidekicks Alice Monaghan (Sasha Lane) en Ben Daimio (Daniel Dae Kim) krijgen ervan langs omdat het kartonnen borden zijn zonder invulling.

Ik ben zelf gestopt met reviews te lezen en wil de film zelf gaan beoordelen in een zaal volgepakt met die hard comic book/horror fans. Als het er muisstil is, weet ik meteen dat de trein aan het ontsporen is.

2 Comments

 1. MegaSkilla

  Die idioten hadden beter Hellboy 3 gemaakt in plaats van een reboot!

  Reply
 2. people with common sense

  Dear Hollywood,

  In the future, if it’s not broken,
  … don’t break it.

  Sincerely,
  people with common sense.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *