Tweede Hellboy trailer overtuigt niet

Na het zien van deze nieuwe trailer van Hellboy (2019) blijf ik met het gevoel zitten waarom ze zo nodig Ron Perlman moesten afschepen. Ik mis hem wel, en ik vermoed dat ik niet de enige zal zijn.

Korte inhoud: Hellboy (David Harbour) krijgt een missie toegewezen in Londen waar de oude geest van een kwade heks uit de dood is herrezen. Hij moet Nimue, de consorten van Merlin (Brian Gleeson) en de Blood Queen (Milla Jovovich) zien te verslaan. Hun strijd zal echter leiden tot het einde van de wereld. Een lot dat Hellboy wanhopig probeert af te wenden.

Gezien dat de regisseur Neil Marshall, het genie achter The Descent (2005), het roer heeft overgenomen van Guillermo del Toro en met een “schone lei” beginnen. En dus hebben we hier alweer een origin story, en de trailer probeert deze verhaallijn al wat uit de doeken te doen met de halfdemon uit het vuur van de hel is opgewekt door nazi-occultisten (dit keer met een rood-blauwe 3D-bril met een overduidelijke swastika). De beelden laat ook vermoeden dat de makers zich wilden onderscheiden met Hellboy (2004), meestal door F-bommen te droppen (bekijk hiervoor de Red Band trailer) en de gore-factor te verhogen.

Toch ben ik niet meteen in de wolken. De film komt bij ons op 10 april 2019 uit, (1) maar de CGI in de trailer ziet er bij momenten verschrikkelijk uit. (2) Mila Jovovich is een streling voor het oog, ook al is ze er 43 en ziet ze eruit als een vrouw van 26, maar qua acteerwerk is het toch maar een one-trick-pony. Haar casten als grote villain is toch wel iets van een teleurstelling. (3) Ik weet zelfs niet voor wie deze film bestemd is. Met hun R-rated content zou je denken volwassenen, maar niks in deze trailer lijkt van het verstandelijk niveau van een volwassen. Hellboy is een cartoony personage, maar dat wil niet zeggen dat de film daarom cartoony moet zijn. Batman kan ook cartoony zijn, Christopher Nolan is daar vanaf geweken (en ja sorry dat ik weer dan Nolan moet verwijzen).

*** Hellboy trailer ***

3 Comments

 1. Sarah

  De Perlman Hellboy vertoonde emotie, die lijkt het wel een masker met weinig tot geen mimiek …

  Reply
 2. Bastiaan

  Beter dan de eerste trailer maar de cgi ziet er echt wel fake uit.

  Reply
 3. Tommy

  Ik geef je gelijk op het punt dat je de mimieken nu wel minder ziet, maar qua actie lijkt deze toch iets leuker dan de vorige Hellboy films.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *