Gangstervrouwen uit New York in The Kitchen

The Kitchen (2019) is een Amerikaanse misdaaddrama die is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Andrea Berloff, die meteen ook haar regiedebuut maakt. De film is gebaseerd op de gelijknamige comic van Ollie Masters. Berloff is voornamelijk bekend als scenariste van Blood Father (2016), Straight Outta Compton (2015) en Sleepless (2017).

Korte inhoud: In de jaren 70 in het New Yorkse ‘Hell’s Kitchen’ worden drie mannen, lid van de Ierse maffia, gearresteerd. Hun echtgenotes Claire (Elisabeth Moss), Ruby (Tiffany Haddish) en Kathy (Melissa McCarthy) besluiten hun plannen voort te zetten. Niemand kon vooraf voorspellen dat de vrouwen het spel meedogenloos en gemeen konden meespelen.

Er worden verder geen grapjes gemaakt in deze trailer, ook al zou je iets anders hebben verwacht bij het zien van Melissa McCarthy, maar sinds Can You Ever Forgive Me? (2018) lijkt ze haar filmcarrière over een andere boeg te willen gooien. Ook Tiffany Haddish komt van heel ver met idiote films als Meet the Spartans (2008) . Op zich lijkt deze film een soort Goodfellas (1990) te zijn maar dan met vrouwen. Ik hoop gewoon dat het een betere film zal worden dan Widows (2018) waar ik zelf toch iets meer van had verwacht.

Ik ben zelf geen al te grote fan van Melissa McCarthy, en dat komt waarschijnlijk omdat ik de meeste van haar films echt wel saai vind. Maar haar conversie naar meer dramatische rollen is misschien nog zo geen slecht idee, want vaak zie je dat de beste drama vaak geleverd wordt door komedie-acteurs, denk maar aan Robbie Williams, Jim Carrey, Steve Carell, … En debuutfilms zijn altijd wel iets speciaals want regisseurs willen kost wat kost indruk maken. Naast de vrouwen zien we ook Domhnall Gleeson en Common.

De trailer vertelt wel heel veel van het verhaal en komt eigenlijk moeilijk op gang. Misschien hadden ze het gewoon een stuk korter moeten maken. Warner Bros brengt de film uit en deze mogen we verwachten ergens in de maand augustus. Laat in de commentaren weten wat jullie hiervan denken.

*** The Kitchen trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.