Stallone zint op wraak in Rambo: Last Blood trailer

Nadat Rambo in zijn laatste 4 avonturen zowat elk land onveilig heeft gemaakt trekt hij zich voor Rambo: Last Blood (2019) terug op zijn ranch en nodigt er blijkbaar wat drudealers uit met wie hij nog een rekening te vereffenen heeft. De film had in 2015 moeten uitkomen, maar hopelijk hebben ze al die extra tijd gebruikt om aan het script te werken. Stallone is al met Rambo V bezig sinds 2008.

Korte inhoud: John Rambo (Sylvester Stallone) is met pensioen en woont op een boerderij in de Verenigde Staten. Op een dag hoort hij van Maria (Adriana Barraza), een oude familievriendin en vastgoedmanager, dat zijn dochter is ontvoerd door een Mexicaans drugskartel onder leiding van Hugo Martinez (Sergio Peris-Mencheta). Al snel komt John terecht in de gewelddadige wereld van de sekshandel. Hij werkt samen met journaliste Carmen Delgado (Paz Vega), wiens halfzus ook is ontvoerd, en moet al zijn vaardigheden inzetten om de meisjes te redden en een kwaadaardige misdaadbaas neer te halen.

De regie van de film lag in handen van Adrian Grunberg die hier zijn tweede langspeelfilm maakt na Get the Gringo (2012) met Mel Gibson, die zich ook al afspeelde op het Mexicaanse grondgebied. Stallone heeft het script geschreven, samen met Matthew Cirulnick. In de film zijn nog wat rollen weggelegd voor Sheila Shah, Yvette Monreal en Jessica Madsen.

Mijn probleem met deze eerste trailer is dat ik Rambo niet voel. Ik had zowieso al problemen met Rambo te zien in een cowboy-hoed. Het lijkt een doorsnee actie-thriller met een acteur op pensioenleeftijd. Ook het concept van de film lijkt wat bij de haren getrokken. Ik heb de film nog niet gezien maar het zou me verbazen mochten ze een goede reden hebben waarom een dergelijke criminele organisatie dergelijke gewapende en getrainde troepen zou sturen naar één oude vent. Het is niet dat we hier te maken hebben met een Tony Montana die het drug-imperium aan het overnemen was. Dit is John Rambo, een 72 jaar oude Vietnam veteraan. Wat ik misschien een beetje had gehoopt, is dat ze het veel kleinschaliger zouden aanpakken, een beetje zoals bij de eerste film. Een klein conflict die grotere proporties aanneemt. Hier heb je zowat het cliché van de man die een drugskartel zal aanpakken. Trouwens, John wil zich eigenlijk terugtrekken van al dat geweld, en hier gaat hij het resoluut gaan opzoeken.

Op de instagram kon ik al wat foto’s zien van de voorbereidingen maar in de trailer krijg je nu toch heel wat meer te zien en zou het desondanks het wat platgetreden concept nog wel eens een leuke actiefilm kunnen worden, die ook wel onder invloed zal zijn van films als John Wick en The Equalizer. Rambo: Last Blood zou op 20 september 2019 in de States in première gaan en rond deze periode ook bij.

***Related Posts***
01/01/2015: Rambo: Last Blood van Sylvester Stallone zet punt achter franchise
24/04/2014: Homefront review
26/09/2008: Rambo trilogie op Blu-ray
28/07/2008: Rambo review
11/05/2008: Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?

*** Rambo: Last Blood trailer ***

2 Comments

  1. Vince

    Country for Old Men …

    Reply
  2. zwolle

    Op zich wel grappig maar ik ga deze toch gaan zien al was het maar uit pure nostalgie.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.