James Gunn’s BrightBurn brengt een sinistere Superman

James Gunn regisseert de BrightBurn (2019) wel niet, maar deze horror wordt wel door hem geproduceert en zijn broer Brian Gunn en neef Mark Gunn hebben het script geschreven. Het is dus een beetje van een familie-project.

Korte inhoud: Een man (David Denman) en vrouw (Elizabeth Banks) kunnen hun kinderwens niet vervullen, maar vinden op een dag een baby die op Aarde lijkt gecrasht te zijn. Ze noemen hem Brendan (Jackson A. Dunn) en voeden op hem. Jaren later wordt het duidelijk dat Brendan geen normale jongen is en over bovennatuurlijke krachten beschikt. Het wordt echter geen hero, maar een duistere en sinistere kracht. Een gevecht om te overleven begint.


© Sony Pictures Releasing

De link met Superman kan niet groter zijn. Ze hadden deze kleine misschien beter Kil-El of Kil-All genoemd. En toch vind ik het een geweldig concept en dit zou wel eens dé horrorfilm van het jaar kunnen worden. Op papier is het geweldig en de eerste trailer ontgoochelt niet. De regie van de film was in handen van David Yarovesky en hij heeft ook een link met James Gunn. Yarovesky speelde de rol van Goth Ravager in Guardians of the Galaxy (2014) en hij heeft tevens die geflipte Guardians videoclip ‘Inferno’ gemaakt. Dit wordt zijn eerste grote film en ik ben benieuwd naar het resultaat.

Deze film had eigenlijk al vroeger moeten uitkomen maar Sony wou even wachten tot de James Gunn storm was gaan liggen. Ondertussen is James zich aan het klaar maken voor Suicide Squad 2 voor DC.

Dit is tevens een nieuwe samenwerking tussen Banks en James Gunn, die eerder al gewerkt hebben op Slither (2006). Ze hadden ook al samengewerkt in het segment ‘Beezel’ in die afschuwelijk slechte Movie 43 (2013). BrightBurn zou in mei van 2019 moeten uitkomen.

*** BrightBurn trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *