Tarantino werkt aan zijn Django / Zorro crossover

Naar verluidt zou Quentin Tarantino de acteur Jerrod Carmichael op het oog hebben om mee te schrijven aan zijn Django / Zorro crossover, gebaseerd op de gelijknamige comic van Tarantino, uitgegeven door Dynamite Entertainment en DC Comics en er gekomen na het succes van Django Unchained (2012) met Jamie Foxx.

Korte inhoud: Het verhaal speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen van Django Unchained af. Django is nog steeds een premiejager, en aangezien er een bevelschrift op zijn hoofd staat in het oosten, heeft hij voornamelijk zijn handel in de westelijke staten bedreven. Nadat hij zijn vrouw Broomhilda in de buurt van Chicago heeft veiliggesteld, gaat hij opnieuw op pad en zendt ze haar geld wanneer hij een baan voltooit. Het is door toeval dat hij de oude en verfijnde Diego de la Vega – de beroemde Zorro – tegenkomt en al snel gefascineerd wordt door dit ongewone personage, dat ook zijn mannetje kan staan in een gevecht. Het duurt niet lang voordat Django de bodyguard van Diego wordt en samen met hem op een missie gaat om de lokale inheemse bevolking te bevrijden van de slavernij.

Quentin zou al met het idee spelen na de release van Django, wat duidelijk was na de Email lek bij Sony waarbij een conversatie zat tussen Quentin en Amy Pascal die het project erg genegen was. Producer Amy was ooit een topvrouw binnen Sony, maar ondertussen heeft ze de overstap gemaakt naar Universal.

Het blijft ook onduidelijk of Tarantino het project zelf zou regisseren, hoewel hij in het verleden heeft gezegd dat hij van plan is om na zijn tiende film met pensioen te gaan. Een krankzinnig idee dat hij hopelijk zal laten varen gezien hij nog steeds één van de meest talentvolle regisseurs is in Hollywood. Tarantino heeft al in het verleden vaak gewerkt als uitvoerend producent op bijvoorbeeld de Hostel films van Eli Roth, dus deze weg is niet geheel uitgesloten. Ondertussen blijft hij ook nog werken aan zijn “tiende en laatste film”, het Star Trek project.

Wie moet Zorro spelen? Ik kan me zelf maar één naam voor de geest halen: Antonio Banderas! Ik heb hem onlangs nog zien opduiken in de rotslechte Simon West film Gun Shy (2017) en de 58 jarige acteur is in prima vorm. Ook al speelde Anthony Hopkins de rol van Diego de la Vega, daar waar Antonio Banderas de rol van Alejandro Murrieta speelde. En toch vind ik hem geknipt voor een iets oudere Zorro.

3 Comments

 1. Daan

  Steven Soderbergh zei ook ooit te gaan stoppen met regisseren, tot er een leuk project in zijn schoot wordt geworden.

  Reply
 2. Vince

  Hopelijk komt het ervan maar het zal moeilijk zijn die eerste film te overtreffen zonder Walz en DiCaprio. Misschien kunnen ze Don Johnson terugbrengen.

  Reply
 3. Jonathan

  Antonio Banderas zou een superkeuze zijn, een old-man Zorro (knipoog naar The Dark Knight arc van Frank Miller) ondersteund door Django zou ik volledig zien zitten.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *