Een nieuwe grofgebekte trailer voor Shaft

Negentien jaar na datum is er dan toch die sequel, en Shaft (2019) lijkt niet zo heel veel van zijn streken te hebben verloren als de versie van John Singleton uit 2000, gebaseerd op de film van 1971 met Richard Roundtree, die verrassend genoeg ook een kleine rol heeft gekregen in de nieuwe film zowat 48 jaar na datum!

Korte inhoud: JJ, ook bekend als John Shaft Jr. (Jessie T. Usher), is mogelijk een cybersecurity-expert met een diploma van MIT, maar om de waarheid achter de vroegtijdige dood van zijn beste vriend bloot te leggen, heeft hij een opleiding nodig die alleen zijn vader (Samuel L. Jackson) kan bieden. Afwezig tijdens de jeugd van JJ, komt de legendarische John Shaft I met gesloten en geladen hand toe om zijn nageslacht te helpen om hem doorheen de met heroïne bezaaide Harlem te navigeren. En hoewel JJ’s eigen badge van de FBI-analist misschien botst met de kenmerkende leren jas van zijn vader, is de familieband niet te ontkennen. Bovendien heeft Shaft een eigen agenda en een klus om dat te regelen, professioneel en persoonlijk.

De trailer maakt meteen duidelijk dat het een komedie is, en de film lijkt ook wel grappig met een dikke sneer naar de SJW cultuur. Een politiek niet correcte trailer in een politiek correcte tijd geeft altijd wel vonken, ook al zal deze Shaft wel minder controversieel zijn als de trailer ons wil doen geloven. Actrice Regina Hall is dan ook wel perfect gecast. De regie van de film was in handen van Tim Story die in zijn meer dan 22 jarige carrière als filmregisseur eigenlijk nog geen enkele deftige film heeft gemaakt dan wel derderangs komedies (Taxi 2004, Think Like a Man) en twee geflopte superheldenfilms (Fantastic Four 2005 en 4: Rise of the Silver Surfer). Dus ja, het is wat het is, maar de man blijft maar films maken. Toch ziet het er naar uit dat dit wel eens zijn meest succesvolle film zou kunnen worden.

In de cast zien we ook Alexandra Shipp opduiken, die we allemaal kennen als de nieuwe Storm in X-Men: Apocalypse (2016) en Dark Phoenix (2019), een film die we gisteren hebben gezien maar gezien het review=embargo nog moeten wachten met onze filmbespreking. Normaal zou Warner Bros de film meten uitbrengen bij ons in de bioscoop, maar we hebben tot op heden nog geen releasedatum gekregen. De film zou in ieder geval ook wereldwijd moeten uitkomen op Netflix.

*** Shaft trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Wel een grappige trailer moet ik zeggen 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *