De SJW Batwoman trailer wordt niet gesmaakt

Eergisteren kregen we een niet politiek correcte trailer met Shaft, vandaag krijgen we een politiek correcte dreun met de nieuwe trailer van de opkomende Batwoman (2019 -) serie. De trailer is al een paar weken uit maar werd wat oversneeuwd door de Game of Thrones hype, en dus gaan we deze nu even in de aandacht brengen.

Korte inhoud: Kate Kane (Ruby Rose), gewapend met een passie voor sociale rechtvaardigheid en een flair om te dingen te zeggen zoals ze zijn, maakt haar intrede in de straten van Gotham als Batwoman, een lesbische en hoog opgeleide straatjager die klaar is om de criminele heropleving van de falende stad uit te wissen en de strijd aan te gaan met de Alice in Wonderland bende. Maar noem haar nog geen held. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate haar eigen demonen overwinnen voordat ze de roep kan beantwoorden en omhelzen om het Gotham-symbool van hoop te zijn.

Geen Gordon in deze serie wel Jacob Kane (Dougray Scott) de vader van Kate Kane, die met zijn Crows Private Security de criminaliteit in de stad probeert te counteren met vuurkracht en milities en daarom stuurde hij ook zijn enige overlevende dochter, Kate, naar het leger en weg uit Gotham. Maar de terugkeer van Kate liet niet op zich wachten nadat ze oneervol werd ontslagen omdat ze een relatie onderhield met een andere militair, met name Sophie Moore (Meagan Tandy), die als één van de beste Crow agenten nu ontvoerd lijkt te zijn door de Alice (Rachel Skarsten). En bij gevolg wil Kate nu haar intrede maken met behulp van het arsenaal van neef Bruce Wayne. En hiermee krijgt ze de hulp van Luke Fox (Camrus Johnson) … de zoon van Lucius Fox? In de trailer zegt ze letterlijk: “I’m not about to let a man take credit for a woman’s work” … in dit geval had ze dan misschien maar beter niet de gadgets, pak en personage van Bruce Wayne gestolen. Soit.

Wat meteen opvalt bij het zien van de trailer is dat je de indruk hebt dat de makers de wereld van Christopher Nolan hebben gekozen qua look. Bepaalde shots lijken zelfs op scènes uit The Dark Knight (2008) – maar dan met een pak minder middelen gemaakt. Narratief vraag ik me dan ook af of dit een vervolg is op The Dark Knight Rises (2012) en gaan we misschien te weten komen of Bruce nu nog leeft of niet. In de serie is Bruce Wayne/Batman al 3 jaar lang verdwenen en is Gotham terug in verval geraakt.

Maar het mag duidelijk zijn dat deze serie deel uitmaakt van het Arrowverse universum die door The CW is ontwikkeld, naast Arrow, Supergirl, The Flash, Hawkgirl, White Canary, Captain Cold & Heatwave en The Atom. En het is een degelijk universum, die misschien niet zo sexy is als de MCU maar toch wel een aantal goeie seizoenen heeft afgeleverd, denk maar aan de eerste 3-4 seizoenen van Arrow. Het was in ieder geval een groot risico voor CW om hun wereld rond het personage van Arrow te bouwen, net zoals de MCU zowat deed rond Iron Man. Mijn enige probleem met de show is dat het vaak net iets teveel emo is in plaats van character of plot-driven en de focus vooral ligt op alle relaties die de personages met mekaar onderhouden en hun persoonlijke problemen die ze ondervinden. Het gaat bijna niet meer over de superhelden of hun superkrachten of zelfs de villains. En dit zorgt er tevens voor dat mensen CW beginnen te associëren met “Cringe Worthy”.

Het is nog te vroeg om iets te zeggen over de serie die binnenkort moet uitkomen, maar van wat we kunnen zien in de trailer lijkt het vooral bestemd te zijn voor tieners, met veel emo en tenenkrullende dialogen. En ja, Kane is een vrouw en ze is lesbisch, kunnen we misschien iets meer inzetten op het verhaal in plaats van haar geaardheid en seksuele voorkeuren? En door alles meteen te linken aan de Nolan films heb ik het gevoel dat iedereen zal hopen op een terugkeer van Bruce Wayne. Misschien hadden ze een kleine intro van Batman moeten maken via nieuwsberichten op tv-schermen waar het lot van Batman werd besproken. En wat met die onnozele cartoony geluids-effecten? Hopelijk gaan ze nog eens langs bij de klank-mixer om toch nog alles klankgewijs te herzien.

Uiteraard is er ook nog die versleten SJW agenda die tegenwoordig met de regelmaat van de klok door onze strot moet geduwd worden. Laat een vrouw toch gewoon een vrouw zijn, geen rolmodel voor een politieke agenda zoals ze dat eerder probeerden met Captain Marvel (2019) en die niet meteen in goede aarde viel. Ik denk zelfs dat heel wat vrouwen het ondertussen wel beu zijn om dergelijke stereotypen op het scherm te zien, met misschien Brie Larson als uitzondering die na het zien van deze trailer waarschijnlijk op de tafel aan het springen was van enthousiasme.

Het laatste shot van Batwoman, in haar outfit met de rode haren die duidelijk moeten maken dat dit geen Catwoman film is, daar gaan je wenkbrauwen toch van fronsen, niet? Van waar komt dat rood haar ineens? Ja, dat is haar look in de comics, maar de transitie van de mohawk naar dit is toch wat bizar. Ondertussen zien we dat de trailer op de CW pagina 372’000 dislikes heeft tegenover 76’000 likes en dat kan toch niet goed zijn. Om het met een licht gewijzigde quote uit de Batman films te zeggen: “You either die a hero, or live long enough to see your legacy destroyed by SJW.”

*** Batwoman trailer ***

2 Comments

  1. Accu

    That looked baaaaad!

    Reply
  2. Phoebe

    Nu weet ik wat “Dead On Arrival” wil zeggen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.