Ruby Rose verwijdert Twitter na casting Batwoman

Slechts enkele dagen nadat atrice Ruby Rose werd gecast als Batwoman in de Arrowverse franchise, is nu gebleken dat de actrice kort na haar benoeming bezweek onder de bakken kritiek die ze kreeg van de fans en bijgevolg afstand nam van sociale media zoals Instagram, tot zelfs haar Twitter-account verwijderde.

En o ironie, want net nadat Scarlett Johansson zelf ontslag nam na fan-backlash omdat ze een transgender rol had aangenomen en ze zelf geen transgender actrice is, had Warner en CBS onnozel genoeg willen willen inspelen op de LGBTQIAPK community met de casting van een lesbische actrice. In de promotie pakten ze zelfs uit met ’the first lesbian superhero to lead a tv-series’. Maar de reacties liepen blijkbaar niet als verwacht. En dat heb je nu eenmaal wanneer je toegeeft een een meute fans. Als je zwicht voor hun geschreeuw gaan ze de volgende keer ervan uit gaan dat ZIJ bepalen wie er al dan niet gecast kan worden. Komt daar nog bij dat heel wat fans geen moer geven om de LGBTQIAPK community of de opgelegde diversiteits- en minderhedennormen.


Foto door Kirsty Griffin van Ruby Rose in The Meg © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. & RatPac-Dune Entertainment LLC

De Arrowverse franchise heeft al geregeld naar Batman en zijn ondersteunende personages verwezen in Gotham, maar nu hebben ze blijkbaar de duik genomen in de DC poel. De zet om nu ook nog eens te willen diversifiëren met een homoseksuele superheld is op zich niet verkeerd. Mijn stelling is altijd geweest, cast de beste acteur/actrice los van huidskleur, religie of seksuele voorkeuren. Maar wanneer doelbewust gezocht wordt naar een bepaalde minoriteit om in te spelen op het huidige klimaat in Hollywood, dan ben je volgens mij verkeerd bezig.

Ik zeg het en blijf het herhalen ad nauseam dat Ruby Rose geen bijzonder goede actrice is. Ze is op de eerste plaats een foto-model. Al haar rollen, of het nu John Wick: Chapter 2 (2017) is of recent nog haar optreden in The Meg (2018), trekken allemaal op mekaar en ze draagt qua emotie niets bij tot haar personages die ze speelt. Megan Fox was ooit ook zo een eye-candy die blijkbaar overal moest opduiken ondanks haar beperkte acteervermogen, en zelfs ook de rol van Catwoman kreeg aangeboden. Naar verluidt zou ze zelfs de rol van Wonder Woman hebben geweigerd, en we mogen allemaal dankbaar zij dat het uiteindelijk Gal Gadot is geworden.

Zal CW nu gaan recasten? Neen, ik hoop in ieder geval van niet, want dat zou deze gekte enkel maar versterken. Ze moeten nu maar hun dwaze casting-beslissing doorbijten! Het is goed dat er fans zijn, maar dat aanwakkeren van dat meute-gedoe waarbij pubers en aanverwanten gaan beslissen wie al dan niet gecast mag worden in een rol en hiervoor zelfs een boycot willen opstarten, is buitengewoon krankzinnig aan het worden. Het heeft zelfs meer nare gevolgen dan positieve wendingen, kijk maar naar de affaire James Gunn, of nog de Millie Bobby Brown backlash of de Kelly Marie Tran trolling.

4 Comments

 1. Conan the Librarian

  Het eerste seizoen van Arrow was ok, Flash was wisselvallig, Gotham was saai en nu dit …

  Reply
 2. Hailey

  Waar mensen zich druk om maken..

  Reply
 3. K

  Ze ziet er super aantrekkelijk uit, zoals zo vele modellen, maar qua acteerwerk moet je inderdaad niet al teveel van verwachten.

  Reply
 4. Fabian

  Why!? Die kan toch niet acteren?!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *