John Wick: Chapter 2 (2017) ***½ review

De magie van cinema is dat je nooit echt een succesformule voor een film kan ontspannen. Soms krijg je films waarin het acteerwerk van het hoofdpersonage niet altijd even vlot loopt, het verhaal zelfs niet geheel kan overtuigen of nog de villains bijzonder cliché zijn, dan nog kan het allemaal verrassend goed werken. Dat kan je zeker zeggen van John Wick: Chapter 2 (2017) van Chad Stahelski, het vervolg op het overheerlijke John Wick (2014) met Keanu Reeves.

john_wick_chapter_two_2017_poster2.jpg

Korte inhoud: John Wick (Keanu Reeves) is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Een voormalige medewerker probeert een schimmige, internationale moordenaarsbende te pakken te krijgen. Vanwege een gezworen eed om hem te helpen reist John af naar Rome, waar hij het op moet nemen tegen de meest dodelijke moordenaars van de wereld.

Vreemd genoeg waren mijn verwachtingen aan de hoge kant, of ten minste hoger dan bij de eerste film waar ik helemaal geen verwachtingen bij had. Maar de productie heeft na het succes van de eerste film het productiebudget toch wat opgetrokken. De actie-scènes zijn uitbundiger in beeld gebracht en net zoals James Bond zien we ons hoofdpersonage ook reizen, in dit geval naar Rome. En het is me opgevallen dat deze film echt wel prachtige locaties in beeld brengt. Ook wat betreft de casting hebben ze geen moeite gespaard om wat knappe koppen bijeen te brengen: zo hebben we Lance Reddick, John Leguizamo, Ian McShane, en Bridget Moynahan die allen terugkeren uit de eerste film. De nieuwe karakters worden ondermeer vertolkt door Common, Riccardo Scamario, Ruby Rose, Peter Stormare en Laurence Fishburne. Het feit om zelfs Laurence Fishburne terug te zien met Keanu Reeves heeft iets nostalgisch.

John Wick is eigenlijk een vrij dom personage, maar de film is zo ‘in your face’ gewelddadig dat het behoorlijk ontspannend wordt. Een soortgelijke B-film die ook op handen gedragen wordt is The Boondock Saints (1999). Het vervolg van deze film was net iets minder overtuigend, maar deze sequel ontgoochelt niet. Ja, naar het einde toe duren de vuurgevechten misschien net iets te lang en is de spanning niet altijd voelbaar, maar het is en blijft een prachtige dans-choreografie met de allures van een western en de glitter van een Fast & Furious film. En ook al vermoed ik dat de regisseur diegene is met de grootste verdienst moet ik toegeven dat Keanu gewoon geknipt is voor dergelijke rollen. Zijn intensiteit en zijn aparte manier om zich voort te bewegen is gewoon aanstekelijk.

john_wick_chapter_two_2017_pic01.jpgjohn_wick_chapter_two_2017_pic02.jpgjohn_wick_chapter_two_2017_pic03.jpg
john_wick_chapter_two_2017_pic04.jpgjohn_wick_chapter_two_2017_pic05.jpgjohn_wick_chapter_two_2017_pic06.jpg
© Belga Home Vidéo

Anderzijds mogen we ook scenarist Derek Kolstad niet vergeten die hier een elegant portret heeft geschetst van huurlingen die verbonden zijn aan een gedrags-code, met Continental hotels waar ze veilig kunnen vertoeven en een eigen munt waarmee ze diensten kunnen verkrijgen. Op het eerste gezicht lijkt een een B-film, maar onder dat filterdun laagje van vuurwapengeknal en gierende banden, zit toch wel bijzonder veel creatie en creativiteit. John Wick: Chapter 2 is goed gemaakte guilty pleasure die op 22 februari 2017 bij ons in de bioscoop verschijnt.

***Related Posts***
20/10/2016: John Wick: Chapter 2 trailer #1
01/10/2014: John Wick filmbespreking

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 9 februari 2017

 


*** John Wick: Chapter 2 trailer #2 ***

1 Comment

  1. Kristof Maes

    Ik ben echt wel benieuwd, Keanu zie ik wel graag bezig in actiefilms (Matrix, Speed, …)

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *