Laten we hopen dat Dark Phoenix beter is dan X-Men: The Last Stand

Met al die Captain Marvel BS zouden we haast vergeten dat er een nieuwe Dark Phoenix (2019) is uitgekomen, en de fans hebben gemengde gevoelens. Zelf vind ik de trailer ‘ok’, zeker niet slecht. Het ziet er uit als een doorsnee X-Men film.

Maar de reden waarom er toch iets minder vuurwerk werd opgelaten voor deze film is misschien het feit dat 20th Century Fox deze franchise zal zien opgaan in het Disney Imperium. Na negentien jaar, elf films en een wat verwarrende tijdlijn, brengt 20th Century Fox nog steeds X-Men-films uit … in ieder geval totdat de Disney-deal officieel doorgaat en Mickey Mouse het roer overneemt.

Korte inhoud: In Dark Phoenix staan de X-MEN tegenover hun meest formidabele en krachtige vijand: tevens één uit hun eige rangen, Jean Gray (Sophie Turner). Tijdens een reddingsmissie in de ruimte wordt Jean bijna gedood wanneer ze wordt geraakt door een mysterieuze kosmische kracht. Als ze eenmaal thuis is, maakt deze kracht haar niet alleen oneindig veel krachtiger, maar veel onstabieler. Worstelend met deze entiteit in haar, ontketent Jean haar krachten op een manier die ze niet kan begrijpen of bevatten. Nu Jean lijkt te ontsporen en de mensen die om haar gaven pijn zal doen, begint ze tevens de band te ontrafelen die de X-Men bij elkaar houdt. Nu dat het team uit elkaar aan het vallen is, moeten ze een manier vinden om zich te verenigen – niet alleen om de ziel van Jean te redden, maar om onze planeet te redden van buitenaardse wezens die deze kracht willen bewapenen om het universum te regeren.

De meeste reacties vinden de trailer maar inspiratieloos en begrijpen niet waarom ze ***spoiler*** duidelijk maken dat Mystique zal sterven ***end spoiler***. Daarnaast is Jessica Chastain een geweldige actrice die elke rol aankan, maar ze is niet geliefd. En dan is er nog het gevoel dat deze prent eigenlijk een laatste stuiptrekking is van een studio die de sleutels van de franchise uit handen heeft gegeven en de nieuwe eigenaar nu toch alles waarschijnlijk zal rebooten.

X-Men: First Class (2011) speelde zich af in de jaren zestig, X-Men: Days of Future Past (2014) nam de jongere cast mee naar de jaren 70, X-Men: Apocalypse (2016) drong door tot in de jaren 80, en nu pikt Dark Phoenix de draad weer op in de jaren ’90 – met veel van de personages die eruit zien alsof ze niet veel zijn verouderd.

En het is de X-Men schrijver/producent Simon Kinberg (mede-verantwoordelijk voor de puinhoop in Fantastic Four) die zijn regiedebuut maakt, en die de puinhoop moet zien te redden van wat Brett Ratner achterliet in X-Men: The Last Stand (2006). Het is ook de eerste grote hoofdrol van Games of Thrones actrice Sophie Turner. Laten we hopen dat deze franchise wordt afgesloten met een enorme bang. Dark Phoenix komt bij ons uit op 5 juni 2019.

*** Dark Phoenix trailer ***

1 Comment

  1. Chris Crow

    Nog een X-Film film, geen interesse dank u.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *