Fantastic Four 2 Rise of the Silver Surfer

Een paar dagen geleden verscheen hij in een onscherpe versie op you tube, maar deze keer is de teaser-trailer van Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer (2007) van Tim Story, tezien in optimale kwaliteit. En ik moet zeggen dat zowel The Human Torch als de Silver Surfer er behoorlijk goed uitzien – hoewel het bij momenten iets teveel cartoonish lijkt naar mijn smaak. Voor mij kunnen dergelijke cartoon-verfilmingen niet realistisch genoeg zijn in hun aanpak.

In de teaser zien we de Silver Silver door een gebouw vliegen, en dan heb je een reactie van Johnny Storm die een hoofdbeweging maakt en zegt: “that’s cool“. Dit bedoel ik met alles ‘opnieuw’ cartoony en half grappig te willen maken. En heb ik het goed gezien, maar stond The Thing daar met een zakdoekje zijn tranen weg te vegen tijdens de trouw?? I hate it! Dergelijke scènes maken de superkrachten van de helden “gimmicky” en ondermijnt het drama-gehalte van het verhaal.

Het probleem met de eerste Fantastic Four (2005) was dat de personages niet interessant genoeg waren en je uiteindelijk te doen had met (sorry voor de fans) B-acteurs. De film was slecht geschreven en de regie was alles behalve efficiënt – en toch is regisseur Tim Story opnieuw van de partij. De film was daarom nog niet slecht, maar gewoon van middelmatige kwaliteit en dat is nu net iets wat een comic-book verfilming niet mag zijn. Toch niet in het gezelschap van films zoals Batman Begins en Spider-Man.

Had de film iets meer ballen gekregen en zichzelf iets meer serieus genomen, dan was de komst van Keanu Reeves als de Silver Surfer best wel op zijn plaats, maar Keanu had er blijkbaar geen zin in en werd vervangen door de nog onbekende Doug Jones. Bij het zien van de teaser vrees ik dat het weer van hetzelfde zal zijn. De mensen van 20th Century Fox mikken teveel op een familie-film. De eerste Fantastic Four opende met een knap box-office resultaat van 56 miljoen dollar. Ik verwacht dat deze film met zijn opening zelfs de helft nog niet haalt. De film komt uit op 8 augustus 2007.

***Related Posts***
10/03/2009: Fantastic Four extreme makeover
23/02/2006: Wie wordt Silver Surfer?
30/07/2005: Crisis in Hollywood

9 Comments

 1. Miiki

  de teaser heeft zo wel iets mee van Spider-Man meet T1000. Voor mij maakt het niet veel uit of het Keanu Reeves is of iemand anders, van zodra de CGI goed zit. Ik blijf toch met het gevoel dat deze beter zal worden dan zijn voorganger. Wel spijtig dat Silver Surfer oogbollen heeft. Had veel beter geweest zonder.

  Reply
 2. chelleke

  jessica alba vind ik nu toch geen b actrice

  Reply
 3. Marcus²

  is pure eyecandy en wordt ook gecast omwille van haar wulpse lichaam. Een actrice kan je haar toch niet echt noemen. Heeft zij trouwens geen Razzie nominatie gekregen voor Fantastic Four? Zoniet was het wel verdiend.

  Het probleem met de eerste film is dat het eerste half uur wel goed zit met enkele spectaculaire scenes en dat ook het laatste half uur je leuke spektakelcinema tezien krijgt…maar dat het lange middenstuk te weinig actie biedt. De makers hebben gewoon geprobeerd een knappe comic te vereenvoudigen voor een brede massa.

  Reply
 4. Tilly

  Fijne feestdagen een heel voorspoedig en gezond 2007 …….muzikale groeten .
  Bruno en Tilly van Muziekparadijs

  Reply
 5. Miiki

  Vooral het begin zat fout bij de eerste film. Ze zijn binnen 10 minuten superhelden, maar de actie begint pas veel later. Het einde vond ik zelf teleurstellend. Doom komt pas aan het einde aan de macht en binnen no-time is het weer over. Ze konden wel wat meer tijd besteden aan hem.

  Reply
 6. Nico

  Ben het daar niet mee eens maar ik had zo de indruk dat sommige er niet echt zin in hadden.
  -Michael Chiklis: die het ‘bruine monster’ vertolkt had er gelijk niet echt zin in terwijl hij de pannen van het dak speelt in de tv-serie The Shield. Ik denk dat de casting van de FF in zijn geval enkel gecharmeerd was door zijn kale knikker. Hij heeft hen dan ook bedankt om zijn kale hoofd het vuile acteerwerk te laten opknappen.

  Kortom het was een zéér flauw geschreven film die niet wist wlke kant hij nu op moest. In tegenstelling tot Xmen kon het mij geen reet schelen of ze nu de wereld gingen redden of niet.
  Bah, acteurs zijn vooral gebaad met een coherent scenario.

  Reply
 7. dave

  @marcus: yep, ze had een nominatie, maar iets vertelt me dat je dat al wist. 😉
  @chelleke: ik weet dat je het een lieve meid vindt, maar Alba zie ik graag met niets nie aan nie, en voor de rest heb ik nog niet echt een eigenzinnige karakter-vertolking gezien van haar. Beste film tot nu toe, The Punisher. :/
  @Nico: “de indruk dat sommige er niet echt zin in hadden” wel, dat gevoel had ik ook, en daarmee bewijs je mijn punt dat ze hun craft niet al te echt au serieus nemen. De Niro is een A-cteur omdat hij zowel in klote films het beste van zichzelf weet te geven en ook nog eens volk kan trekken en het niveau van de film naar boven heft. Ik wil trouwens wedden dat de gemiddelde filmbezoeker zelfs de namen van de FF acteurs niet kent.
  @Tilly: dankewelll
  @miiki: mja, en nu we toch over anatomie bezig zijn, de man heeft zelfs geen penis!! Duidelijk geen Brandon Routh. 🙂

  Reply
 8. michiel

  zal een goeie film worden maar niet voor en oscar

  Reply
 9. Zimmerman

  Hi people,

  I am a big fan of the fantastic four.
  I was very exiting when that finally decided to make the movie.
  As many of you I was a little bit disappointed after seeing the movie.
  I fully agree they should have taken this al little bit more seriously.
  They should have taken better actors especially for the thing.
  I have nothing against Michael Chiklis, but he was just not the right actor for this job.
  The thing is to small in this movie and not impressive enough.
  The story was al little bit boring and not enough action and special effects.
  It’s a comic story there for there must be action in it but also a good story.
  Spiderman was perfect, perfect story, perfect actors.
  I really hope that Fantastic Four 2 Rise of the Silver Surfer will make thing better, but I don’t think so after seeing teasers a doubt it.
  If they ever decided to make Fantastic four 3, please let it be directed by someone else than Tim Story.
  With all do respect but I do not think he is the man for this Job and let reconsider the actors especially Michael Chiklis the Thing!!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.