James Gunn is terug voor Guardians of the Galaxy 3!!!

OMG! James Gunn is terug voor Guardians of the Galaxy 3 nadat hij eerder was ontslaan door Alan Horn voor het schrijven van een aantal foute tweets 8 jaar geleden waarvoor Gunn zich al geregeld voor heeft geëxcuseerd, en dat tegenin de zin van Marvel-baas Kevin Feige en ook wel voor een stuk tegen de zin van Disney-baas Bob Iger, om nog te zwijgen over de gehele Guardians cast.


James Gunn in Guardians of the Galaxy © Disney

Het verstand is dus teruggekeerd bij Disney, en naar verluidt zou Disney deze beslissing al een tijdje geleden hebben genomen. Persoonlijk denk ik dat het larie is, want waarom hebben ze dan actief zitten zoeken naar een nieuwe regisseur? Feit is, Gunn is een money maker en een creatief brein en dat heeft Warner Bros ook gezien, want zij hebben hem meteen Suicide Squad 2 aangeboden. Trouwens, GOTG is ontsproten uit het brein van Gunn en je vervangt zomaar niet de regisseur op een dergelijke film, zo ook kan je Peter Jackson niet gaan vervangen op LotR: Return of the King. Voor het eerst in de geschiedenis hebben we nu een regisseur die bijna tezelfdertijd een DC én een Marvel film zal regisseren! Disney heeft in een statement wel laten weten dat Gunn eerst Suicide Squad 2 zal afwerken.

Eén ding is zeker, niet alleen hier op De FilmBlog, maar overal in de film en comic wereld waren mensen misnoegd over de gang van zaken en over de gratuite manier waarop een man werd ontslaan op basis van tweets die werden opgevist door een republikeinse politicus genaamd Mike Cernovich wiens levenswerk de herinvoering van de heksenjacht blijkt te zijn. Dat Disney in die “Politiek Correcte” valstrik is getrapt blijft me tot op vandaag verbijsteren. Dat Alan Horn niet opgezet is met dit kan ik begrijpen, maar nu weet hij meteen ook waar zijn plaats is.

3 Comments

 1. Govert

  Watjes
  Met een eleastieke ruggengraat

  Reply
 2. Centurion92

  Slimme zet van Disney ook al hebben ze wel eerder een vreselijk domme zet gedaan door onbezonnen Gunn aan de kant te zetten.

  Reply
 3. Daan

  All thanks to Dave Batista 🙂

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *