Matthias Schoenaerts in The Mustang

Robert Redford mag dan wel gestopt zijn met acteren, hij blijft achter de schermen wel films maken. Deze keer koos hij voor The Mustang (2019) in regie van de talentvolle Franse regisseuse Laure de Clermont-Tonnerre met onze nationale held Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, in alweer een rol over een getormenteerde man.

Korte inhoud: Roman Coleman (Matthias Schoenaerts) is een veroordeelde man die zijn celstraf uitzit in een Nevada gevangenis en met zijn gewelddadig verleden in het reine moet komen. Hij krijgt de kans om deel te nemen aan een rehabiliteringsprogramma waarin hij wilde paarden helpt temmen. Geholpen door de veteraantrainer Myles (Bruce Dern) en de medegevangene Henry (Jason Mitchell) vindt Roman steeds meer zijn eigen menselijkheid terug.

Het klinkt net of we hadden al zo een beetje een gelijkaardig verhaal met The Horse Whisperer (1998), maar deze keer is het een “fluisteraar” maar wel een gevangene die toenadering zal nemen tot een wild paard en hopelijk het dier zal weten te temmen. Wanneer je echter de trailer bekijkt weet je meteen wat er zal gebeuren en er is eigenlijk bitter weinig intrige die ons nieuwsgierig maakt. De enige reden waarom ikzelf de film wil zien is omwille van Matthias, want hij is en blijft tocht wel een indrukwekkende karakteracteur. Zijn beste vertolking blijft voor mij De Rouille et d’Os (2012).

Laure de Clermont-Tonnerre schreef het scenario samen met Mona Fastvold en Brock Norman Brock. En er zit nog een Belgisch kleurtje aan deze film want de fotografie werd verzorgd door Ruben Impens, die zowat alle films van Felix van Groeningen in beeld heeft gezet. Op 19 juni 2019 komt de film in Frankrijk uit en hopelijk dan ook bij ons.

*** The Mustang trailer ***

2 Comments

  1. Vince

    “Als je de trailer hebt gezien, heb je meteen ook de film gezien”, was exact wat ik dacht na het zien ervan.

    Reply
  2. Sarah

    Ik ben benieuwd! Mooie trailer.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.