Jason Bourne sequel met Jeremy Renner én Matt Damon

Ik blijf het herhalen: “Scenaristen zijn geen regisseurs.” En recent was dat nog maar eens bewezen met Hummingbird (2013) die nauwelijks kon overtuigen. Maar ook The Bourne Legacy (2012) van Tony Gilroy was meteen ook de zwakste Bourne film uit de reeks, ondanks het feit dat Gilroy het scenario schreef van de 3 vorige films. En tot deze conclusie zijn de mensen bij Universal ook gekomen met het aanstellen van een andere regisseur voor de opkomende Jason Bourne sequel (2015).

jason bourne,matt damon,jeremy renner,tony gilroy,the bourne legacy,justin lin,universal,Hummingbird,Anthony Peckham

Nog voor de dood van Paul Walker was duidelijk dat Fast & Furious 7 (2014) van James Wan de laatste film uit de reeks zou worden. Deze franchise was echt een goudhaantje voor Universal en nu zetten ze al hun jetons in op de nieuwe Bourne franchise met de regisseur die drie F&F films heeft gemaakt, Justin Lin, in de hoop dat hij deze franchise al even succesvol kan maken.

Acteur Jeremy Renner zal opnieuw de rol van Aaron Cross vertolken, de Treadstone agent die samen met Jason Bourne de liquidatie door hun organisatie hebben overleefd. Daar waar Jason Bourne de strijd voerde tegen Treadstone en Black Briar, zagen we in The Bourne Legacy dat agent Cross eigenlijk voornamelijk bezig zijn huid te redden en ervoor te zorgen dat hij niet meer medisch afhankelijk was van zijn voormalige opdrachtgevers met een pil die hun prestaties konden verbeteren.

Het begon allemaal goed, maar middenweg viel de film in mekaar als een pudding. Tot overmaat van ramp werd er dan ook nog een soort Terminator-achtige agent geïntroduceerd die het koppel Jeremy Renner / Rachel Weisz. Of die laatste zal terugkeren is nog niet zeker, maar het zou me wel logisch lijken. Op zich was Rachel Weisz nog een klein pluspuntje in een anders vervelende spin-off.

Het andere nieuws is dat Matt Damon opnieuw in de film zou opduiken. In hoeverre hij opnieuw de show zal stelen of eerder op de achtergrond zou opereren, is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Eén ding is men wel zeker, het script van de film zal niet geschreven worden door Tony Gilroy. Hij wordt bijna als straf voor zijn tegenvallende spin-off compleet aan de kant geschoven en is hij nu volledig werkloos zonder projecten in het vooruitzicht. Sherlock Holmes (2009) scenarist Anthony Peckham heeft de taak om deze franchise opnieuw in goede banen te leiden. De film zou in 2015 in de bioscoop moeten draaien.

Afbeelding Matt Damon als Jason Bourne © Universal Pictures Home Entertainment

***Related Post***
26/02/2013: The Bourne Legacy review
01/06/2012: Nieuwe Bourne Legacy trailer
25/07/2011: The Bourne Legacy zonder Jason Bourne
01/03/2009: The Bourne Ultimatum review
26/02/2008: Bourne 4 met Matt Damon en Paul Greengrass ?
01/04/2007: The Bourne Ultimatum van Paul Greengrass
15/03/2006: Greengrass regisseert The Bourne Ultimatum
20/02/2006: Nog meer Bourne films na de trilogie ?
16/03/2005: Matt Damon opnieuw in The Bourne Ultimatum
16/03/2005: The Bourne Supremacy review

3 Comments

 1. bruce

  Legacy was een goede film, Renner was voor mij een revelatie! En dat nieuws van Damon is lang achterhaald, hij komt niet terug! Al zou het spetterend vuurwerk geven denk ik, Renner en Damon zijn 2 goede acteurs! IK Kijk uit naar Legacy 2, vond het verhaal verfrissend en geloofwaardig ( vind het zo’n onzin om genetische verbeterde soldaten als fictie te bestempelen!) Hopelijk gaan ze verder met het verhaal van Aaron and Marta!

  Reply
 2. Daan

  Legacy begin goed maar gaandeweg was het echt wel van de pot gerukt. Justin Lin heeft twee knappe Fast and Furious films gemaakt dus heb hier wel vertrouwen in.

  Reply
 3. Sick Puppie

  Spijtig dat Paul Greengrass er geen zin meer in heeft. Justin Lin is geen slechte keuze voor de franchise ook al vind ik hem een iets te gladde filmmaker, daar waar Lin iets meer grilligheid in zijn verfilming stak.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *