Paul Walker (1973 – 2013) overleden

Gisterenmiddag is acteur Paul Walker overleden in een tragisch auto-ongeval. toen hij op weg was naar de liefdadigheidsorganisatie Reach Out Worldwide, ten voordele voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. Uiteraard kan je hiermee enkel maar geschokt door zijn, maar het leven kan toch ironisch zijn. The Fast and the Furious acteur kwam om het leven in een snelle Carrera GT Porche (hier is wat er overbleef van de sportwagen). Walker was 40 jaar, en had een 15 jarige dochter met zijn vriendin Rebecca.

paul walker,the fast and the furious,takers,brick mansions,camille delamarre,running scared,joy ride,into the blue,hours

Het ongeluk gebeurde even ten noorden van Los Angeles, aldus Walkers publiciteitsmedewerker. Walker bestuurde het voertuig niet zelf maar was passagier in de auto van zijn vriend Roger Rodas, die bij het ongeluk eveneens om het leven is gekomen. Ze zaten ze in een rode Porsche die eerst tegen een lantaarnpaal aanreed, vervolgens tegen een boom belandde en in brand vloog. Politieagenten die op het ongeluk waren afgekomen, zagen de auto in brand staan. De inzittenden zijn volgens een politiewoordvoerder ter plaatse overleden en het ongeval is te wijten aan overdreven snelheid.

Filmstudio Universal Pictures laat in een verklaring weten “gebroken” te zijn. “Paul was veertien jaar lang een van de meest geliefde en gerespecteerde leden van onze familie. Dit verlies is vreselijk voor ons, voor iedereen die bij ‘The Fast and the Furious’-films betrokken is en voor de ontelbare fans.” Walker was onlangs begonnen met de opnames van het zevende deel uit de F&F franchise, Fast & Furious 7 (2014). Het is op dit ogenblik nog niet bekend hoeveel scènes hij reeds had opgenomen maar volgens mij zou de film zelf geen problemen ogen ondervinden gezien ze deze zomer aan het shooten waren en tenzij er reshoot zijn zou in principe alle scènes met Walker gedraaid zijn. Het had de laatste F&F film moeten zijn, het zal bij deze een pijnlijke afsluiter worden. Het drama Hours (2013), waarin hij eveneens meespeelt, zou later deze maand uitkomen.

Ook de Luc Besson film Brick Mansions (2014) van Camille Delamarre zou afgewerkt moeten zijn. Hierin speelt Walker de rol van een undercover flik die in een gevaarlijke gang infiltreert. Een onversneden actiefilm zoals we van de acteur gewend zijn. Naast de Fast & Furious franchise is de acteur nog bekend van de film Running Scared (2006), Takers (2010), Joy Ride (2001) en Into the Blue (2005). RIP Paul.

Update 02/12/2013: De opnames van de zevende Fast & Furious film waren al bezig sinds deze zomer, maar worden helemaal stil gelegd vanwege de dood van Paul Walker. Producenten zullen de film nog wel afwerker maar eerst moeten ze het script aanpassen. De acteurs zouden eigenlijk gisteren de opnames hervatten in Atlanta, maar dit is in ieder geval uitgesteld. Volgens insiders is een groot deel van de film al opgenomen. De acteurs zouden in januari nog wel naar Abu Dhabi afreizen om een aantal extra scènes op te nemen. Er is ondertussen ook al een bedenkelijke maar niet onaardige fan poster voor Furious 7 gamaakt.

Pic Paul Walker © Universal Pictures Home Entertainment

***Related Posts***
19/03/2015: Fast & Furious 7 review
05/02/2015: Een eerste blik op Fast & Furious 7
13/09/2013: Furious 6 review
28/09/2011: Fast Five review
02/05/2011: Fast Five plundert de box-office
07/02/2011: Dwayne Johnson in vendetta-stijl in Faster
02/04/2009: Fast and Furious blu-ray tripack
26/08/2008: Fast & Furious teaser trailer
13/06/2005: Fast and Furious 3 in de startblokken

2 Comments

  1. Daan

    Dom auto ongeluk met zware gevolgen, maar in zijn verdediging, hij reed niet. Van de auto zelf schiet er niet veel meer van over en hebben ze waarschijnlijk bijzonder snel moeten rijden. Maar daarover zullen ze waarschijnlijk niet berichten.

    Reply
  2. zwolle

    Too fast, too furious… Too soon?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *