MMA-kampioene Ronda Rousey in Fast & Furious 7

We zijn ondertussen aan de 2de trailer van de langverwachte Fast & Furious 7 (2015) van James Wan. De nieuwe trailer duurt drie minuten en haalt alles uit de kast, met Paul Walker duidelijk op de voorgrond.

fast_and_furious_7_poster.jpg

Korte inhoud: Nadat Dominic Toretto lucht krijgt van Han’s dood, reist hij met zijn crew naar Tokyo, waar ze Sean Boswell ontmoeten, de driftkoning en een vriend van Han. Ze vormen een team met Sean en enkele nieuwe vrienden en gaan erop uit om hun gevallen vriend te wreken. Hierbij stuitten ze op de man die Han heeft vermoord, Ian Shaw (Jason Statham), de oudere broer van Owen Shaw en leider van een geheime en illegale straatrace-organisatie.

Na de dood van Paul Walker heeft scenarist Chris Morgan moeten zien hoe hij de eindjes aan elkaar kon knopen wetende dat Walker voor bepaalde niet-gefilmde scènes niet meer ingezet kan worden. Er zijn in ieder geval nog films in de filmgeschiedenis (Gladiator, The Crow) waar een acteur stierf op de set en de scenarist of de mensen van post-productie een oplossing hebben gevonden. Er deden veel geruchten de ronde over wat er al dan niet nog gedraaid moest worden, en de productie werd dan ook verschoven naar 2015, bij ons wordt dit 1 april 2015.

De fan-poster vind ik nog steeds veel beter met een tagline die de nagel op de kop sloeg met de tagline: This is Where the Roads Part. Voor Universal was het in ieder geval duidelijk dat het personage van Walker zich zou “terugtrekken” uit de franchise (… retired from the series), en dus niet zal laten sterven. Misschien wel een wijze beslissing wat je zal maar een acteur zijn op de set die fictie en realiteit uit mekaar moet houden. Emotioneel kan zoiets echt wel ondragelijk zijn. En blijkbaar zouden ze de franchise nog niet willen stil leggen na deze film en waarschijnlijk nieuwe karakters introduceren die de fakkel verder dragen.

De film gaat verder op de gebeurtenissen van Furious 6 (2013) en het personage van Jason Statham zal wraak nemen op de dood van zijn broer. De film zal ook meteen een vervolg zijn op deel 3 The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), waarin Han (Sung Kang) het leven liet na een wilde achtervolging. De crew wil dus in ieder geval de man pakken die verantwoordelijk is voor de dood van hun vriend. In hoeverre dit verhaal niet helemaal herzien zal worden is nog maar de vraag.



© Universal Pictures Home Entertainment

Pittig detail. Eén van de villains is de MMA kampioene Ronda Rousey (pic) die we al eerder hadden gezien in The Expendables 3. En ze is in ieder geval niet de enige MMA vechter die een acteercarrière wagen in Hollywood. De iets knappere Gina Carano werd opgepikt door Steven Soderbergh en lijkt ondertussen alles in te zetten op een filmcarrière in plaats van training voor een mogelijke volgende kamp. Ronda is in ieder geval nog steeds actief en het lijkt erop dat ze de titel nog even zal vasthouden.

***Related Posts***
19/03/2015: Fast & Furious 7 review
05/02/2015: Een eerste blik op Fast & Furious 7
01/12/2013: Paul Walker overleden
13/09/2013: Furious 6 review
28/09/2011: Fast Five review
02/05/2011: Fast Five plundert de box-office
07/02/2011: Dwayne Johnson in vendetta-stijl in Faster
02/04/2009: Fast and Furious blu-ray tripack
26/08/2008: Fast & Furious teaser trailer
13/06/2005: Fast and Furious 3 in de startblokken

*** Fast & Furious 7 trailer #2 ***

5 Comments

  1. claes

    Dit zal een ferm gehypte filmrelease worden, hopelijk zal de film niet teveel ontgoochelen met zo’n hoge verwachtingen.

    Reply
  2. Dougie

    De laatste F&F films zijn sterke actiefilms et met James Wan achter de camera denk ik wel dat deze niet zal ontgoochelen.

    Reply
  3. Shifty

    Lijkt niets van zijn pluimen te hebben verloren. Ben benieuwd. Paul Walker lijkt een beetje overal in te zitten.

    Reply
  4. tribute for paul

    tribute for paul remake to say goodbye

    Reply
  5. Sick Puppy

    Ik vond dat Ronda er in de film nogal dik uitzag, terwijl ze eigenlijk maar 61 kg woog voor haar laatste kamp.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *