De terugkeer van Dwayne Johnson met Faster

Het is een tijdje geleden dat we Dwayne Johnson (a.k.a. The Rock) nog eens hebben gezien in een deftige film. De laatste jaren was hij nog maar te zien in verderfelijk vertier en leek hij net zoals zijn evenknie Vin Diesel. En net zoals Vin Diesel probeert Johnson nu het tij te keren met een harde vendetta-actieprent, Faster (2010). En zo te zien lijkt het genre hem beter te liggen dan al die komediefilms.

Korte inhoud: Faster vertelt het verhaal van de getaway driver, genaamd…eu Driver (Dwayne Johnson), een man die net vrijkomt na een jarenlange gevangenisstraf. Hij zat vast omdat hij er tijdens een bankoverval is ingeluisd. Daarnaast is zijn broer toen vermoord. Nu wil Driver maar één ding; zijn broer wreken. Een flik op een paar weken van zijn pensioen (Billy Bob Thornton) krijgt de zaak in zijn schoot geworden, en samen met zijn partner (Carla Gugino) zetten ze de jacht op de ex-gevangene in. Maar ook een hitman (Oliver Jackson-Cohen) zit hem op de hielen.

De regisseur van dienst is George Tillman Jr. (Notorious, Men of Honor), die als regisseur ook wel eens zijn stempel wil zetten op een geslaagde actie-thriller. Het scenario is van Tony Gayton en diens broer Joe. De film draait hoofdzakelijk rond car-chases en vuurgechten. Hopelijk is er tussen de slachtpartijen ook nog een zweem van een verhaal te bespeuren. Laten we tevens hopen op iets meer Dwayne Johnson en iets minder The Rock.

Fans van A Man Apart (2003) zullen deze prent wel kunnen smaken. Toch zou ik aanraden om de trailer niet te bekijken. Mocht er al een verhaal zijn, laat de trailer toch wel veel zien. Als jullie het toch niet kunnen laten, dan zullen jullie tevens de sexy blondine Maggie Grace zien opduiken. Meteen weer een reden om Faster alsnog te zien op 16 februari 2011 in de bioscoop.


*** Faster trailer ***

2 Comments

  1. fabian

    Trailer ziet er wel gezond uit. Dergelijke rollen zijn meer op zijn lijf geschreven. Misschien eens een duo met Vin Diesel in het verschiet??

    Reply
  2. bennett

    Dwayne Johnson is inderdaad geknipt voor deze rol, ook al is het een cliché-verstand-op-nul actiefilm met een twist op het einde, maar geen film om achterover te vallen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *